Pécsen melyik a jobb gimi? Nevkó- Leőwey- Árpád fejedelem?
Nevkó és Árpád középkategóriás iskolák. Persze, tudom, hogy el lehet érni itt is jó eredményeket blablabla. Mindenhol el lehet érni, csak valahol könnyebb, mert több a jó képességű diák, jobbak a lehetőségek stb.
Árpád régen sokkal jobb volt, mint most. Unokatestvérem osztályába tavaly négy gyerek bukott vissza.
Leőwey pedig sznob, tele van drogos pi..csákkal és magukat nagymenőnek képzelőkkel, bár kétségetelen, hogy rengeteg iszonyatosan értelmes gyerek is jár oda. A német-nemzetiségi tagozatot külön kiemelem, az nagyon jó. Az általános már kevésbé.
Szerintem a Babitsot és a Nagy Lajost érdemes választani, ha igazán jó helyen akarsz tanulni. Egyik sem önkormányzati iskola és épp ez a jó bennük, mert így legalább van pénz, mondjuk fűtésre (mert például a Kodályban nincs...).
És akárki akármit mond, a Lajosban nem elviselhetetlen a szigor. Nem hiszem, hogy 15 évesen nem tudsz meglenni rózsaszín haj és piercing nélkül. Persze, vallásos a suli, de ki lehet bírni. Oktatás: nagyon keményen kell tanulni, egyedül nyelvben gyengécske az iskola. Reál és érettségi tantárgyakból azonban brutál erős. Angol és német tagozatot nem ajánlom, de a biosz jó. Szép helyen van a suli, a főtéren. :) Mondjuk autóval nem tudod megközelíteni, csak ha van behajtási engedélyed.
A Babitsban pedig sok jó program van, szinten minden hónapban van valami érdekesség és mivel az egyetem favorizálja a gyakorló gimnáziumát, ezért a termek is felszereltek. A tanárok is jófejek, szépek a mosdók. Bár itt is sznobok a diákok (akinek nem inge...!), mert hogy ők milyen elitek, hogy babitsisták. Az oktatás jó, de itt a humán tagozatot nem ajánlom, az elég gyenge. Angol, német, matek nagyon jók :) Egyedül az a bajom az iskolával, hogy rossz helyen van, uránvárosban.
De a három általad felsorolt közül én a Leőwey-t választanám.
Ez mind személyes tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!