Bejuthatok még az ELTE szabad bölcsészre?
Tavaly érettségiztem, de bizonyos okok miatt nem tudtam beadni a jelentkezésemet egyetemre, ezért elmentem egy OKJ-s képzésre. Ezt most szeretném abbahagyni, és bölcsész karra menni (tudom, tudom, Duna rekesztés stb.), onnan pedig tovább filmtudományra. (Mert hogy ez érdekel, és teszek rá, hogy el lehet-e vele helyezkedni, vagy sem.)
Az ELTE-n néztem ki a szabad bölcsészt, viszont késői jelentkezés lenne, tehát augusztus eleji határidőig, mert csak most sikerült eldöntenem, hogy szeretnék átmenni.
Emelt történelmem van (bár nem lett túl jó). Az érdekelne, hogy államilag támogatottra lenne-e még esélyem bejutni?
most a BTK-ról volt szó, nem a gazdasági képzésekről.
egyébként valóban tömegképzés van belőlük, de a gazdaság azon szektorának jóval nagyobb a felszívóképessége, tehát nincs annyi munkanélküli, másrészt - ellenben egy magyar szakkal - az külföldön is kamatoztatható. innentől kezdve az engem nem érdekel.
mert akinek nincs mondjuk x, villamosmérnöki diplomája, az random konnektorokba nyúldos és vezetékeket fogdos? nem hiszem. viszont ha hivatalos levelet írsz valamilyen szervnek, nem lesz mindegy, ha azt kérik majd tőled, hogy idd ki a bilit, vagy vidd ki a bilit ;)
tény, egy szóval nem mondtam, hogy csettintésre átmennék bármelyik műszakis vizsgán, nem is kell. nem hiszem, hogy túl bonyolultan írtam volna le, hogy arról beszélek, hogy összehasonlíthatatlan a kettő, mert ahogy én nem értek a reál dolgokhoz, neked pont annyira nincs fingod se a humán tárgyakhoz. még annyira se, hogy tudd, hogy egyáltalán mivel foglalkoznak ott, hiszen büszkén vered a melled, hogy bárki meg tudná csinálni. hajrá, nézlek
ne haragudj, de a hivatalos leveleket már általános iskolában megtanítják a diáknak. :D szóval felesleges éveket eltolni érte felsőoktatásban, hogy te tudj írni az navnak :D:D mellesleg aki érzi, hogy nem tud helyesen írni, ott az office, egyből segít.
nehogymár ERÉNY legyen, hogy a saját anyanyelvedet tudod helyesen használni, röhej.
egyébként kérvény, pályázat, önéletrajz, stb. minden része a gimis tananyagnak is, hidd el, megy az magyar szak nélkül is. írtam már egy párat életem során.
igen? hát megnézem melyik általános iskolás tudna helyesen megírni egy hivatalos levelet pl. az egyetlen, amit komolyan vesznek általánosban, az az önéletrajz. arról nem is beszélve, hogy pl hivatalos stílusról fingjuk nincsen általánosban, 11.-es tananyag.
hidd el, én is boldogabb lennék, ha alap dolognak számítana, hogy mindenki tud helyesen írni a saját anyanyelvén, de nem, közel sem az.
azt pedig megint egy szóval nem mondtam, hogy magyar szak kell ahhoz, hogy egy hivatalos levelet megírjon valaki. nem csodálom, hogy ennyire lehúzod a magyart, ha szöveget értelmezni sem vagy képes. azért az a bme-re is kell, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!