Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Bejuthatok még az ELTE szabad...

Bejuthatok még az ELTE szabad bölcsészre?

Figyelt kérdés

Tavaly érettségiztem, de bizonyos okok miatt nem tudtam beadni a jelentkezésemet egyetemre, ezért elmentem egy OKJ-s képzésre. Ezt most szeretném abbahagyni, és bölcsész karra menni (tudom, tudom, Duna rekesztés stb.), onnan pedig tovább filmtudományra. (Mert hogy ez érdekel, és teszek rá, hogy el lehet-e vele helyezkedni, vagy sem.)

Az ELTE-n néztem ki a szabad bölcsészt, viszont késői jelentkezés lenne, tehát augusztus eleji határidőig, mert csak most sikerült eldöntenem, hogy szeretnék átmenni.

Emelt történelmem van (bár nem lett túl jó). Az érdekelne, hogy államilag támogatottra lenne-e még esélyem bejutni?

2013. júl. 2. 09:35
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%

18: Mert ehhez van kedvem. És már régen nem érdekel, hogy ki szerint mi a jó meg a felesleges. Magamnak tanulok és nem másoknak, és nem a TE elvárásaidnak. Még anyám sem szól bele, hogy mit tanuljak, pedig vele ,, kicsit " szorosabb kapcsolatot ápolok, mint veled.

Különben meg nem értem az összefüggést a kérdésed és a hallgatói szerződés között. Ha (szerinted) haszontalan szakot, ha hasznosat tanulok és állami támogatást kapok, akkor alá kell írnom. Nem attól függ, hogy mit tanulok, hanem a szak finanszírozási formájától.

2013. júl. 2. 16:18
 22/44 anonim ***** válasza:
100%

73%

nekem ne mondd, hogy nehezebb mérnöki képzést elvégezni. a fele helyesen írni se tud, egy nyelvtudomány vizsgán úgy leszerepelne, hogy azon se csodálkoznék, ha a napfényre nem jönne ki többet otthonról.

az, hogy neked milyen az ismerősi köröd, téged minősít. de ahogy látom ezt már más is közölte veled.

ha nem lenne magyar szak x év múlva nem lenne, aki a gyerekedet megtanítani helyesen írni, ha már az apja nem fogja tudni. ha már ilyen általánosításokkal dobálózunk

2013. júl. 3. 02:04
 23/44 anonim ***** válasza:
9%
Sztem fontosabb dolog hogy ne bsszon meg a 230V, vagy ne dőljön rád a ház, mint az hogy hüje vagy hülye vagy!
2013. júl. 3. 10:58
 24/44 anonim ***** válasza:
90%
Csak kár, hogy aki neked azt tanította, hogy hogy ne dőljön rád a ház, azt is valaha egy tanár tanította... :D
2013. júl. 3. 11:39
 25/44 anonim ***** válasza:
38%
Nem hiszem, hogy építészmérnök szakon magyar irodalom tanárok tartják az előadásokat :)
2013. júl. 3. 11:41
 26/44 anonim ***** válasza:
100%
Nem, de pedagógiát ugyanúgy kellett annak a tanárnak is tanulnia, amely - láss csodát - alapvetően BTK-s és humán tantárgy.
2013. júl. 3. 11:42
 27/44 anonim ***** válasza:
41%
Így van, bölcsész nélkül meg magyartanárok nélkül még mindig a tüzet őriznénk a barlangjainkban. Ó te édes tudatlanság!
2013. júl. 3. 11:48
 28/44 anonim ***** válasza:
25%

lol, a mérnök lehet elvérezne nyelvtudomány vizsgán, de te meg matekon, kémián, fizikán, és sorolhatnám azokat a tárgyakat, amihez nem elég egy nagy fenék, amire le kell ülni. én nem blamálom tovább ezt a részét, de te is tudod jól, hogy a btk-t mindenki meg tudja csinálni.

én nem azt mondtam, hogy ne legyen magyar szak, csak azt, hogy ne legyen belőle tömegképzés, mert egy értéketlen f*s lesz belőle, ami már meg is történt. azért ha már a Comedy Central is gúnyt űz a bölcsészekből, ott gond van:D ma már semmilyen értéket nem visel, úgy felhígult az egész. sajnálom. de nagyon jó, hogy kapaszkodsz bele, kapaszkodj, és emelkedj ki a tömegből, akkor emelem a kalapom előtted. attól függetlenül még a BTK-massza egy kalap tudodmi marad.

érdekes, sosem hallottam még olyanról, hogy munkaerő kölcsönző cég lerendelt volna 100 bölcsészt. ellenben a műszaki zsenikkel. de ez megint más tészta.

én tisztelem a tanárokat, pedagógusokat, szükség van rájuk, de annak annyira kevesen állnak, hogy már fizetnek is nekik ilyen-olyan ösztöndíjat, csak menjen. azzal nincs semmi bajom. de kérlek azt már ne akard, hogy azokat a tanárokat kommentáljam, akik engem a múltban tanítottak.

2013. júl. 3. 11:53
 29/44 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó, teljesen igazad van!
2013. júl. 3. 12:04
 30/44 anonim ***** válasza:
100%

"én nem azt mondtam, hogy ne legyen magyar szak, csak azt, hogy ne legyen belőle tömegképzés, mert egy értéketlen f*s lesz belőle, ami már meg is történt"

Aha, és akkor mi a helyzet a gazdálkodás és menedzsment meg nemzetközi gazdálkodás meg hasonló gazdasági képzések? Abból aztán tényleg tömeges túlképzés alakult ki pár év alatt...

2013. júl. 3. 12:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!