Milyen a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium?
-milyen nehéz?
-milyen szintű a nyelvoktatás?
-tanárok/diákok?
-osztályközösség?
Köszönöm a válaszokat!
Én is 2006-ban végeztem, de ismerősök kisebb testvérei járnak még oda, és az ő beszámolóik alapján nem sokat változott.
Mi nagyon szerettük, mert ugyan kellett tanulni, ha az ember jó jegyeket akart, de én soha nem éreztem túlhajszolva magam, a tanárok szakmailag és emberileg is nagyon jók voltak. Persze mint minden iskolában, itt is vannak "hülye" iskolatársak és tanárok, de ez teljesen szubjektív dolog, pl. azt a tanárt, akit én utáltam, az osztálytársaim közül sokan szerették.
A nyelvhez mindenképpen kell a szorgalom, ha az ember otthon gyakorol, hajlandó néha azon a nyelven tévézni, olvasni, akkor mindegy, melyik tanárt kapja. Annyi biztos, hogy az én osztályomból mindenkinek volt legalább középfokú nyelvvizsgája az első idegennyelvéből, és sokan a második nyelvből is megszerezték még az érettségi előtt. Ja, és sokféle nyelvet lehet tanulni, az angol és a német mellé második nyelvnek lehet választani franciát, olaszt, spanyolt és oroszt is.
A diákok itt is vegyesek, vannak jófejek és nagyképűek is, de itt legalább nincsenek olyan tipikus kezdő bűnözők, balhés emberek, akiknek 5 évig tart a 9. osztály elvégzése.
Az osztályközösség változó, sok múlik az osztályfőnök személyén is, de nagyon sok lehetőség van az osztályközösség építésére, iskolai programok, vetélkedők, Telekis Napok, 2-3 napos osztálykirándulás + a biológia órák kapcsán az első 2 vagy 3 évben 3 napos terepgyakorlat Kisgyónban, ami gyakorlatilag olyan, mint egy osztálykirándulás, csak nem városnézés van, hanem erdei kirándulás. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!