Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Joghallgatók! Mennyire nehéz...

Joghallgatók! Mennyire nehéz a képzés, hogy kell elképzelni?

Figyelt kérdés

Hali!

Azon gondolkozom, hogy jövőre jelentkezzek-e jogász szakra?!

Középiskolában 4-es fölötti átlagom volt mindig és a felvételin kb. 380 körüli pontszámra számítok...

Szerintetek megéri belevágnom?(önköltségesen) Bírni fogom (mert nem tudom elképzelni, hogy mennyit kell tanulni ott stb..?) azt tudom hogy nem a legkönnyebb szakok közé tartozik..

Normális válaszokat, Köszönöm!

2013. jún. 30. 13:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Egy gimihez képest rengeteget, és másképpen. Nagy mennyiséget rövid idő alatt logikusan kell átlátnod. Nap mint nap nem fognak ellenőrizni hogy tanulsz e, csak zh-n vagy vizsgán derül ki, hogy tudod e az anyagot. (ritka eset hogy gyakorlaton kiderül esetlen)

Mindegy hogy milyen átlagod van gimnáziumban, egyetemen az semmit sem jelent. Mindenki 0-ról indul elsőben. Nézz meg egy két jogi tankönyvet, akkor lesz róla fogalmad mit is kell megtanulnod. Kitartás kell hozzá az biztos, az ász kevés önmagában ide.

2013. jún. 30. 23:56
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
Gondold meg, ki akarsz-e fizetni ennyi pénzt, a jog nagyon-nagyon nehéz... Okosabb emberek közül is sokan 7-8 év alatt végzik el. Persze nem lehetetlen, csak kitartónak kell lenni, és nagyon kell akarni.
2013. júl. 1. 14:33
 3/5 anonim ***** válasza:
70%

Az első válaszolónak azon kijelentését, miszerint mindenki 0-ról indul elsőben, másképp közelíteném meg. A tananyagot tekintve persze nyilván, mert a fölvettek 99,9%-a még életében nem foglalkozott korában joggal.

Ugyanakkor szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy hány ponttal kerül be valaki, akár fizetősre is. A hozott pontszámok jó képet adnak az illető szorgalmáról, képességeiről, egy 440 pontos hallgató valószínűleg sokkal könnyebben fogja venni az akadályokat, mint egy 305-ös.

2013. júl. 3. 15:26
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

#3-as válaszlónak (én voltam az első válaszoló is)

Nekem mások a tapasztalataim azzal kapcsolatban amit írsz.

A középiskolából hozott pontszám és tanulmányi eredmény összefüggésének tekintetében.

Jogra nem csak friss ropogós érettségivel iratkoznak be. Sokan vannak aki már jócskán elmúltak 18-19 mikor kezdik az egyetemet.

Saját tapasztalatom az, hogy a felvételi pontszám és az egyetemi teljesítmény nincs összefüggésben. Mivel sokan sokféle középiskolából jönnek, esetleg évek teltek el a középiskola óta. Csak hogy példát is írjak nekem vannak olyan évfolyamtársaim akik 400 pont felett államira bekerültek 15-en. 2011-ben kezdtem igaz csak igazgatásszervező szak, nem jogász szak. Nekem 281 pontom volt, költségesre elég volt, abban az évben viszonylag sok, 152 embert vettek fel a szakra. Az évfolyam első én vagyok, de nem az én egyedi teljesítményem a kirívó, hanem a 10 legjobban teljesítő tanuló egy se állami támogatásos..Szóval hol az összefüggés?

2013. júl. 3. 16:01
 5/5 anonim ***** válasza:
77%
Ne legyél már ennyire önállótlan! Nézd meg valamelyik egyetem honlapján a mintatantervet, az első éves tárgyak tematikáit, hogy tudd milyen tárgyaid lesznek. Azt is megnézheted milyen tankönyvekből kellene majd tanulnod, elmehetsz a könyvtárba kikölcsönözheted, sőt el is olvashatod őket. Például kikölcsönzöd Földi András - Hamza Hábor: A római jog története és institúciói című tankönyvet, olvasgatod, letöltöd a római jog alapvizsga tételsort (van vagy kétszáz tétel), felméred, hogy képes volnál e megtanulni. Na szóval tájékozódni kellene!
2013. júl. 17. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!