BME - GTK vélemények érdekelnének. Érdemes oda járni? Illetve megéri e oda járni ha értékes közgáz diplomát szeretnék szerezni?
A GTK-sokat a tobbi kar hallgatoi kirohogik, lenezek, nem veletlenul.
Ha kozgazdasagi szakot akarsz vegezni azt mashol tedd.
Attól függ, hogy mit szeretnél pontosan tanulni, ill., hogy milyen irányban mennél utána tovább. Látatlanban az egyes rangsorokat és statisztikákat lehet megnézni.
Akár a HVG, akár a Heti Válasz rangsorokat nézed az elmúlt 3-4 évből a BME top 3-as egyetemnek tűnik gazdasági tekintetben. (A HVG szerint évek óta harmadik a BCE, BGF duó mögött, míg a Heti Válasznál változó, tavaly például a második volt). Szerintem a képzés szintje nagyjából megfelel a rangsorok szerintinek, azaz egy-két intézmény lehet, ahol jobb az oktatás (ez képzésterületenként változó), de több nem nagyon. Azt szerintem mindenképp vedd figyelembe, hogy a Corvinus után általában itt a második legmagasabb a ponthatár, azaz jó esélyed van jó közegbe kerülni - ami befolyásolja azt is, hogy milyen színvonalon lehet egy órát megtartani.
Összességében szerintem, akármilyen is a valódi rangsor a képzések között, nem rossz választás (ahogy a BCE és a BGF, vagy adott terület esetén az ELTE sem). Arra mindenképp jó, hogy a jövőbeli állásinterjúkon jó eséllyel eljuttat a személyes "felmérésig", ezután pedig az egyéni különbségek úgyis nagyobbak már, mint ami diplomát kibocsátó intézmények között van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!