Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért van ez az érettségikkel?

Miért van ez az érettségikkel?

Figyelt kérdés
Nos én egy kimondottan lusta, kb 4es tanuló vagyok, egy átlagos középiskolában. Unokatesóm szorgalmas szinte mindenből ötös és a megye egyik legjobb iskolába jár. Az érettségin viszont (írásbelin) jobb lett a törim, a matekom meg a választottam is, neki a nyelv jobb lett, emelt szintezett. A magyar szintén jobb lett. Most nem azt akarom mondani hogy jaj de okos vagyok, de hogy lehet ez, hogy egy erős gimibe járó szorgalmas jó tanulónak gyengébb érettségije van?
2013. jún. 24. 00:43
 1/7 anonim ***** válasza:
38%

Peches nap, ezer oka lehet.

Szerintem amugy is hülyeség egy napra (relative) feltenni a jövőd. 12 évig tanulsz, de ha aznap nem rosszul vagy pl, már ronthatsz... hülyeség. Mondom ezt egy 99% és egy 100%os érettségivel. Amugy a középszint tiszta logika, én speciel 12 év alatt egyszer sem tanultam matekot, azt se tudom mi a szinusz a coszinusz meg a tangens, mégis 99% lett (egy hiba az számologép hiba.)

2013. jún. 24. 00:59
 2/7 anonim ***** válasza:
80%

Túlzásnak érzem 99%-os középmatekkal, hogy semmit nem tanultál, és gőzöd sincs mi az a szinus, koszinusz. Ha nem tudnád minden érettségiben van olyan feladat. Tehát itt bukott meg a nagyzolás.:)

Egyébként lehet, hogy puskázott sokat. Vagy a tanárok voltak szigorúak érettségin náluk.

2013. jún. 24. 01:14
 3/7 anonim válasza:
75%
azért mert az írásbeli tényleg inkább logikát kér számon és nem szorgalmat, míg a szóbelinél ez pont fordítva lesz. Valószínű, hogy ott az unokatesód úgymond egyenlíteni fog :-) De ne úgy legyen ! Hajrá !
2013. jún. 24. 01:59
 4/7 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk is van ilyen, angol emelt érettségire én elolvastam egyszer a kifejezéseket amiket kaptunk kinyomtatva egyik tanártól, barátnőim halálra készülték magukat, nekem 86%, nekik 60% körül. A matek is 2%-kal jobb lett nekem, aki 12 évig lusta voltam, csak 1 évre kaptam össze magam a végén :D Ezt nem tudom, hogy csináltam, de az angolhoz egyszerűen nekem van érzékem, barátnőim meg inkább magolósak, ami egy idegen nyelvnél nem annyira jó, ehhez nyelvérzék kell.

Amúgy tényleg rossz ilyen szempontból az érettségi, egyik osztálytársam nagyon szorgalmas tanuló, a választott tárgy írásbelijének a napján lázas volt, hányt, minden baja volt, el is rontotta, pedig nagyon készült rá :(

2013. jún. 24. 09:10
 5/7 anonim ***** válasza:
ennek egyszerűen az a magyarázata, hogy az érettségi rendszere baromira nem úgy van kitalálva, hogy a tudást illetve a képességeket mérje fel.
2013. jún. 24. 12:49
 6/7 anonim ***** válasza:

Első lennék.

Érezd túlzásnak, akkor is igaz. Magamat névtelenbe fölösleges lenne dícsérni, de még névvel is. Az, hogy nem tudom a szögfüggvényeket, nem jelenti, hogy egy függvénytáblázatban nem nézhetem meg, igaz? Hisz ugye az megengedett középszinten. Amit mondtam, azzal arra igyekeztem rámutatni, hogy a matematika sokkal inkább méri a logikát középszinten, mint a tényleges tudást. Persze ehhez az eredményhez hozzátartozik, hogy régebben több matekversenyen indultam, és soha nem aludtam az órákon.

ui: ha nem hiszed, irj privátot, csatolok képet az érettségi bizonyitványról.

2013. jún. 25. 00:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Félre ne érts. Én nem a 99%-os érettségidet vonom kétségbe hanem azt, hogy te azt állítod, tanulás nélkül érted el azt eredményt.
2013. jún. 25. 01:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!