Magyar és német középszintű szóbeli érettségikkel kapcsolatban?
Először a magyar:
Szóbelin el kell érni a 12%-ot. De ugye ha nyelvtanból vagy irodalomból nem érem el az "elégséges" szintet akkor új tételt huzatnak mindkettőből. Ez most azt jelenti, hogy külön nyelvtanból és külön irodalomból is el kell érni 12%-ot, vagy...?
Némettel kapcsolatban:
Végig 5-ös voltam németből, de csak azért mert többnyire nyelvtani részből írtunk témazárót, és a nyelvérzékem miatt jó vagyok abból, de annyira rühellem a németet, hogy ezen kívül semmit nem foglalkoztam vele, és a szókincsem konkrétan nulla. Nem tanultam meg egyetlen tételt sem! 74% lett az írásbelim. Mennyire tudnék fejből összeimprózni egy 12%-os szóbelit? :S Duplázás miatt nem kell továbbtanuláshoz, mert szerintem az emelt angolom meg van 90% fölött.
Holnap érettségizem. :S
Magyarnál egybe kell elérned a szintet (a tizenkét százalékot) Nyugi, nem olyan nehéz
Nyelvből ösze tudsz hozni annyit, amennyi elég
a póttétel már nagy gond ha kihúzod, mert feleznek a végén.
Azaz ha kapsz 24 pontot, akkor az csak 12 lesz.
25-25-re van bontva, de nem úgy mint irodalom-nyelvtan.
hanem előadásmód és tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!