Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan lehetne megreformálni...

Hogyan lehetne megreformálni a közoktatást?

Figyelt kérdés
Mik a lépései?
2009. okt. 12. 20:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az érettségivel kellene kezdeni. Nevetséges, hogy egyes érettségiket tanulás nélkül meg lehet írni, és nem is a tananyaghoz kötődik (magyar. elolvasod a szöveget, válaszolsz a kérdésekre és írsz egy fogalmazást az adott novelláról vagy érvelsz.. verselemzést nagyon kevesen választják)

mások pedig nagyon hosszúak, nehezek, összetettek (informatika) kevés rá az idő

a ponthatárt feljebb kellene vinni, úgy, hogy csak a 3-4-5-ös tanulók jussanak be a felsőoktatásba. Nem kell annyi diplomás, aki nem akar tanulni, az dolgozzon, hiszen kell a szakember is.

Az általános iskolánál is kezdhetjük, nem kellene túlterhelni a gyerekeket, elsőben tanuljanak meg írni-olvasni-számolni, és tanuljanak játékosan egy választott idegen nyelvet (leginkább angol vagy német), másodikban a már megszerzett tudást szilárdítsák meg, gyakoroljanak, olvassanak sokat, szeressék meg a betűket és a számokat. 5-ben felesleges még a kémia-fizika együtt.

Középsuliban pedig ne az alapoktól tanítsák az érettségi kötelező idegen nyelvet, legyen egy elvárt szint, amit tudni kell angolul-németül, és érettségiig jussanak el az erős középfokú tudásig (nyelvvizsga).

Tehát szerintem a tanításban kellene változtatni, gyakorlatiasabbnak kellene lenni. NY-on alig kapnak leckét, imádják a gyerekek a sulit, folyékonyan beszélnek angolul, és tanulnak egy másik nyelvet is a sajátjukon kívül. Lehet nem tudják kívülről a periódusos rendszert, lehet nem tudják használni, meg nem dobálóznak felesleges latin szavakkal, nem fújják a világ összes országának a történelmét, de valljuk be, mi is csak tanultuk, de nem sok maradt meg.. Apáink még tudtak tanulni, ami kötelező volt, azt még mindig fújják, de mi sajnos már nem. Annyit kérnek, hoy azt óráról-órára nehéz megtartani..:( hazaérsz a suliból, 1-1,5 óra lecke, 1 óra tanulás, szakkör, hobbi és már vége is a napnak. Ezzel szemben NY-on tovább vannak suliban, de d.u. már szinte semmi dolguk..

2009. okt. 15. 10:56
 2/5 anonim ***** válasza:
10:15 Gratulálok, látom nagyon képben vagy a témával kapcsolatban. Nagyon szépen összefoglaltad, milyen jó lenne, ha legalább a felét megvalósítanák! De legalább jó érzés, hogy más is így gondolkozik, teljesen egyetértek veled.
2009. okt. 15. 20:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Jajj köszönöm :)
2009. okt. 16. 08:09
 4/5 anonim ***** válasza:

hát ha úgy tanultok, hogy "beseggelitek" az anyagot, az biztosan nem marad meg!

az első lépésem az lenne, hogy a mostani kormánypártot elzavarnám, mert mindent ők tettek tönkre!!!

2009. okt. 16. 10:36
 5/5 A kérdező kommentje:
Szerintem ehhez nincs sok köze a politikához. Egyszerűen nálunk ilyen rendszer épült ki. De tényleg elég már abból, hogy egy adott tagozaton pl.: humánon sejt szinten kell tudni a biológiát. Ha már középsulira eldöntöm vagy inkább a képességeim eldöntik, hogy én irodalom-töris vagyok akkor minek megtanítani, hogy mi az az ezüsttükör próba (kémia)? Mit lehetne tenni szerintetek? Mert valamilyen úton mi halandó emberek is elindíthatjuk, vagy nem?
2009. okt. 16. 16:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!