Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek van esélyem...

Szerintetek van esélyem maradni, vagy készüljek a költözésre?

Figyelt kérdés

2 egyetemet jelöltem meg, az egyik az ELTE, a másik SZTE, budapesti vagyok.

tudom, senki sem tud jósolni, de kicsit gondban vagyok, mert még azt sem tudom, hogy egyáltalán van-e esélyem maradni itthon.

az eddigi években az általam jelölt szakra 160 embert vettek fel, így alakult a ponthatár az utóbbi 5 évben 353 körül, kb. 600 jelentkezővel.

idén mindössze 383 fő jelentkezett (178 első helyen), de csak 120 diákot vesznek fel :(

nekem 377 pontom van, mit gondoltok, elég lehet? vagy kezdjek lakást keresni? sajnos nem lett nyelvvizsgám.

2013. jún. 18. 10:59
 1/10 anonim ***** válasza:
Mindenképp nagyon necces, a nyelvvizsgával nem lenne izgulnivalód, de így. Nehéz, ez tényleg 50-50%, bár én inkább afelé hajlok, hogy kezdj el albérletet keresni Szegeden, abból bajod nem lehet, maximum ha nem lenne rá szükség, akkor visszamondod.
2013. jún. 18. 11:16
 2/10 anonim ***** válasza:
Melyik szak ez?
2013. jún. 18. 11:17
 3/10 anonim ***** válasza:
48%
Csak nem pszichológia szak
2013. jún. 18. 11:18
 4/10 A kérdező kommentje:

TTK-földtudományi. kicsit dühös is vagyok, mert igazából a célom végig az volt, hogy legyen kb. 380 pontom, amivel hátradőlhetek, aztán közölték ezt a létszámcsökkentést. energiám, pénzem, időm meg nem maradt a nyelvvizsgára.

arról tudtok valamit, hogy 1 év után hogyan lehet átjelentkezni az eltére? mert évet semmiképpen sem szeretnék most ezért kihagyni, tehát el fogom kezdeni Szegeden is, aztán leteszek egy nyelvvizsgát, és újafelvételizhetek? elfogadják a tárgyaimat, vagy mindenképpen csúszással járna?

egyébként köszi a válaszokat! gondolom az, hogy 220 emberrel kevesebb jelentkezett, az az a 220 ember, aki amúgy sem befolyásolta volna a ponthatárt:(

2013. jún. 18. 11:21
 5/10 anonim ***** válasza:

Következő alkalommal újra jelentkezel az ELTÉre, mint most, csak addig csinálsz egy nyelvvizsgát és elkezded Szegeden. Általában azokat a tárgyakat lehet elfogadtatni, amelyek tematikája 60%-ban megegyezik. Csúszás lehet, hogy benne van 1-2 félév, ha például nem olyan sorrendben tanuljátok Szegeden, mint Bp-en, és ráépül valami.

De mindenképp így jössz ki a legjobban a helyzetből, ha feltétlen az ELTÉn akarod elvégezni a szakot.

2013. jún. 18. 11:26
 6/10 A kérdező kommentje:
igazából nem szeretném kötni az ebet a karóhoz, rengeteg pozitív dolgot olvastam Szegedről is, csak Szegeden kevesebb szakirány közül lehet választani (bár pont van olyan, ami engem érdekel), de Msc csak itt van belőle(ELTE). nem szeretnék hátrányba kerülni ezért. bár kitudja, mit hoz a jövő:) de ugye a családom, munkahelyem is Budapesten van. persze lehet, hogy időközben nagyon megkedvelem Szegedet, csak szeretnék világos képet kapni a lehetőségekről.
2013. jún. 18. 11:30
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem testvérem jelentkezett át vidékről az eltere egy év után (hasonló, mint te, neki nyelvvizsga hiánya miatt nem lett meg). A lényeg az, hogy tanulj nagyon, akkor atvesznek, és meg tudod kérdezni TO-n az elfogadtatása menetét is.
2013. jún. 18. 15:47
 8/10 A kérdező kommentje:
na köszi, jó ilyet hallani!:))
2013. jún. 18. 18:42
 9/10 A kérdező kommentje:
na, kiszámoltam a végleges pontokat, nem 377, hanem 376. kínáncsi vagyok erre a júliusra.. de azért már elkezdtem kutakodni Szegeden albi után.
2013. júl. 2. 10:57
 10/10 A kérdező kommentje:
vá, már nagyon izgulok
2013. júl. 11. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!