Szerintetek van esélyem maradni, vagy készüljek a költözésre?
2 egyetemet jelöltem meg, az egyik az ELTE, a másik SZTE, budapesti vagyok.
tudom, senki sem tud jósolni, de kicsit gondban vagyok, mert még azt sem tudom, hogy egyáltalán van-e esélyem maradni itthon.
az eddigi években az általam jelölt szakra 160 embert vettek fel, így alakult a ponthatár az utóbbi 5 évben 353 körül, kb. 600 jelentkezővel.
idén mindössze 383 fő jelentkezett (178 első helyen), de csak 120 diákot vesznek fel :(
nekem 377 pontom van, mit gondoltok, elég lehet? vagy kezdjek lakást keresni? sajnos nem lett nyelvvizsgám.
TTK-földtudományi. kicsit dühös is vagyok, mert igazából a célom végig az volt, hogy legyen kb. 380 pontom, amivel hátradőlhetek, aztán közölték ezt a létszámcsökkentést. energiám, pénzem, időm meg nem maradt a nyelvvizsgára.
arról tudtok valamit, hogy 1 év után hogyan lehet átjelentkezni az eltére? mert évet semmiképpen sem szeretnék most ezért kihagyni, tehát el fogom kezdeni Szegeden is, aztán leteszek egy nyelvvizsgát, és újafelvételizhetek? elfogadják a tárgyaimat, vagy mindenképpen csúszással járna?
egyébként köszi a válaszokat! gondolom az, hogy 220 emberrel kevesebb jelentkezett, az az a 220 ember, aki amúgy sem befolyásolta volna a ponthatárt:(
Következő alkalommal újra jelentkezel az ELTÉre, mint most, csak addig csinálsz egy nyelvvizsgát és elkezded Szegeden. Általában azokat a tárgyakat lehet elfogadtatni, amelyek tematikája 60%-ban megegyezik. Csúszás lehet, hogy benne van 1-2 félév, ha például nem olyan sorrendben tanuljátok Szegeden, mint Bp-en, és ráépül valami.
De mindenképp így jössz ki a legjobban a helyzetből, ha feltétlen az ELTÉn akarod elvégezni a szakot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!