Van esélyem az ELTE-re?
Figyelt kérdés
Kilencedikes vagyok és szeretnék az ELTE-re járni magyar és történelem szakon. Versenyekre meg egyéb dolgokra nem szeretnék menni, de ötös vagyok belőlük, emellett szintén ötös angolból, franciából és fizikából, négyes kémiából, földrajzból és biológiából, matematikából pedig egy gyenge hármas. Iktassam be a versenyeket is, vagy hagyjam a fenébe és keressek mást. Nem tudom mi legyen. Értelmes, segítőkész, átgondolt és nem utolsó sorban olyan válaszokat kérek, melyekkel érek is valamit. Köszönöm.2013. jún. 17. 23:36
1/9 anonim válasza:
Esély mindig van, tanulj, menj fakultációra és érj egy jó érettségit.
2/9 anonim válasza:
Plusz a magyar v töri közül az egyiket felsőfokon kéne letenni és akkor mehetsz!
3/9 anonim válasza:
Persze hogy van esélyed. Ha a versenyektől idegenkedsz, akkor ne erőltesd. Szerintem az hasznos, ha az irodalom és a történelem egy-egy részterületén, amely különösen érdekel, elmélyedsz. Tehát azokról, ami vonz,többet, mint ami kell, ami ötös. Keresel utánaolvasol könyvtárban azokról, saját jegyzeteket készítesz, saját gondolataid leírod ezekről a témákról. Nagyon hasznos egy napló, különösen olvasónapló, ahol leírod élményeidet- olyan edzés ez az írásbeli kifejezéshez, mint zenésznek a skála. (a nagy írók mind írtak naplót Karinthy gyerekkori naplója híres is.., Márai.. szóval ez nem valami rózsaszín leányműfaj.) Ezáltal a gondolataid formát nyernek -és később, ha visszaolvasod, még az is érdekes, látod a saját szellemi fejlődésed- később máshogy írod le.
4/9 anonim válasza:
Ha egy-két versenyre benevezel, az sem baj
Ott is tud tanulni az ember
5/9 anonim válasza:
Hagyd a versenyeket, az 5 gimis évem alatt egyszer nem voltam egy versenyen sem magyarból, most érettségizem és az ELTE magyar szakára fogok menni, nagyon úgy néz ki, hogy fel fognak venni. Csak az érettségid számít, semmi más. Ha rágyúrsz a magyar emeltre (és szerencséd van, vagy a törire) akkor nincs gond. Úgysem érdekelnek senkit a versenyek.
6/9 anonim válasza:
Esetleg OKTV-re érdemes jelentkezned majd 11., 12.-ben. HA eljutsz a döntőbe az többletpont a felvételin, ha meg nem, akkor is tanultál vmi újat, veszteni nem veszthetsz vele és egy próbát megér majd sztem. :)
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm még egyszer!
2013. jún. 18. 15:16
8/9 anonim válasza:
De egyébként még csak 9. osztályos vagy, sok minden változhat addig :) Én is csak februárban döntöttem el végleg, hogy magyar szakra fogok jelentkezni.
9/9 anonim válasza:
Van esélyed, és az OKTV-t én is ajánlom. Mindenképpen érdemes megpróbálnod 2-3 év múlva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!