Szóbelin nálatok lehet használni irodalomtörténeti atlaszt?
Úgy tudom mindig is szabad volt használni, de nálunk most állítólag nem lehet.
De a tanárunk mesélte, hogy máskor is volt olyan, hogy az összes tanár mondta, hogy nem lehet, de a magyar tanár érvelt, hogy pedig benne a szabályzatba, végül nem is volt, csak aztán a vizsgabiztos vagy valamilyen elnök vagy ki mondta, hogy miért nincsenek elől az atlaszok.
Remélem idén is ez lesz, mert pár haverom más iskolában mondta, hogy ők használhatnak.
Nálatok hogy van?
Gondolom iskola válogatja. Nálunk például lehet.
(Akik meg nem is hallottak még róla, azok mi alapján mondják hogy nem lehet használni? Inkább azok szólnának hozzá akiknek van róla friss infójuk, vagy bármi fogalmuk erről...)
8-9. vagyok
Most voltam a megnyitón, és VAN, hála Istennek :D
Utolsó vagyok.
Én is túl vagyok rajta, és baromira nem kellett (mellesleg semmi hasznosat nem tudtam belőle kinézni, csak hogy Madách Alsósztregován született és halt meg) :D
Ja nekem sem hiányzott, így is majdnem 90%-os lett a feleletem, de ez nagyban köszönhető annak, hogy jó tételt húzok.
Ha mondjuk egy Babits vagy Mikszáth lett volna nem tudtam volna mondani se születési időt, se helyszínt. Tudom, hogy 1800-as évek, de olyan sok költőnek tanultam meg az életútját, hogy keverem őket. Tudom, hogy valamelyik 1817-ben, valamelyik 1883-ban, 1847-ben, 1823-ban született, és még sorolhatnám, de hogy épp ki született melyik évben azt nem tudtam volna megmondani, egy ilyenre azért jól jön az irodalom atlasz. Meg látod hol tanultak, amit fejből szintén nehéz mondani.
Én ezért nem tanultam életrajzot, mert „úgy is össze fogom keverni” :D
Igen, engem is ezzel szoktak riogatni, de van egy nagy különbség egyetem és gimi között: egyetemen már azt tanulod, ami érdekel, tehát eleve könnyebben fog menni, bár még így is meg fogunk szakadni, de én úgy vagyok vele, hogy azért, amit szeretek szívesen szakadok meg! :D
Ugyan nem kellett sok minden az érettségire, mégis azért szenvedtem vele annyit, mert utálom a humán tárgyakat, és ezeket is ugyan úgy tudnom kellett, mint a biológiát mondjuk, amire semmit sem készültem, és 5-ös lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!