Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szóbelin nálatok lehet használ...

Szóbelin nálatok lehet használni irodalomtörténeti atlaszt?

Figyelt kérdés

Úgy tudom mindig is szabad volt használni, de nálunk most állítólag nem lehet.

De a tanárunk mesélte, hogy máskor is volt olyan, hogy az összes tanár mondta, hogy nem lehet, de a magyar tanár érvelt, hogy pedig benne a szabályzatba, végül nem is volt, csak aztán a vizsgabiztos vagy valamilyen elnök vagy ki mondta, hogy miért nincsenek elől az atlaszok.

Remélem idén is ez lesz, mert pár haverom más iskolában mondta, hogy ők használhatnak.

Nálatok hogy van?

2013. jún. 16. 11:49
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Nálunk nem lehetett. Ha olyan tételt húztam, ami pl. egy íróról szólt, akkor kaphattam hozzá egy kötetet. De irodalomtörténeti atlaszt, vagy töriatlaszt a töri szóbelihez megengedhetetlen volt.
2013. jún. 16. 11:56
 2/22 anonim ***** válasza:
Nem. Még csak nem is hallottam erről az atlaszról, csak mostanában itt gyakorin. Nálunk lesz egy szöveggyűjtemény és ennyi.
2013. jún. 16. 11:56
 3/22 anonim ***** válasza:
Szóbelin nem lehet ilyet használni. Én föciből érettségiztem, aminek alapkövetelménye a térkép, de azt sem engedték meg szóbelin. AZ irodalomtörténeti térkép pedig túl sok infót tartalmaz (életrajzok, művek) amiknek a birtokában bárki le tudna érettségizni
2013. jún. 16. 12:07
 4/22 anonim ***** válasza:

Szöveggyűjtemény(ek) vannak-

Némelyikben benne van az író/ alkotó szül.

és halálozási dátuma

2013. jún. 16. 12:45
 5/22 anonim ***** válasza:

Ilyen irodalomtörténeti atlaszról még csak nem is hallottam nem még, hogy használtam volna valamikor.

De szerintem máshol se lehet használni. A haverjaid szerintem csak szívatni akartak.

És nem lehet használni nálunk.

Ugyanaz lesz MINDEN mint kis érettségin.

Pl:. nálunk anno ezek voltak benn: szöveggyűjtemények + azok kötet formában amik nincsenek benne. Történelem atlasz + függvénytábla és számológép. / az utóbbi kettőt magunknak kellett vinni de lehet adnak/

2013. jún. 16. 14:40
 6/22 A kérdező kommentje:

Éppenséggel az egyikről el tudom hinni, hogy kamuzott, mert szokása, de az összesről kétlem.

Illetve ha ezt csak haveroktól hallottam volna biztos nem hiszem el, de tanár is mondta, hogy eddig lehetett, szabályzatban is benne volt, stb.

De lehet akkor már nincs így, hisz 5-ből 5-en írták, hogy nem lehet.

2013. jún. 16. 20:56
 7/22 anonim válasza:
a töriatlaszra gondoltak
2013. jún. 17. 11:24
 8/22 anonim ***** válasza:

Nekünk azt mondta a magyar tanárunk, hogy lehet használni a felkészülésnél, a feleletnél már nem (pont, ahogy a töri atlaszt), és rendelkezésünkre állnak majd még az olvasmányok, amikről felelni kell, és a négy szöveggyűjtemény.

Én gyűlölöm az irodalmat, kész szenvedés ezt tanulnom, de én ennek tudatában úgy tanulom, hogy nem megyek rá életrajzi adatokra, mert hát úgy is ott lesz az atlasz…

2013. jún. 17. 15:09
 9/22 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

[link]

A segédeszközöknél fel van tüntetve az irodalomtörténeti atlasz, úgyhogy hivatalosan lehet használni

2013. jún. 17. 15:15
 10/22 A kérdező kommentje:

Nem, nem arra gondoltak.

Igen, azt elfelejtettem írni, hogy csak felkészülésnél lehetett használni.

És a tanár is azt mondta, hogy benne van a szabályzatban, de a többi tanár szerint nincs és nem lehet használni.

2013. jún. 17. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!