Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Érettségire való felkészülés?...

Érettségire való felkészülés? Nem vagyok biztos benne, hogy jól tudom.

Figyelt kérdés

Ez úgy működik, hogy az oktatas.hu-n megadott témakörök,(pl. történelemből, magyarból) és az azokon belüli tételeket megtanulom, az mind kell az írásbelire, majd a tanárom kiválaszt 20-at, amiket nagyjából ezek közül a tételek közül választ, és ez lesz a szóbeli tételsor? A honlapon megadott témakörök, tételek változnak évről-évre, azaz a mostani érvényes lesz jövőre?

[link]

2013. jún. 13. 18:13
 1/6 anonim ***** válasza:
történelemből központilag van meghatározva a 20 középszintű tétel, míg irodalomból és nyelvtanból a 20-20 tanárilag illetve a csoport közös döntése által alakul ki. a témakörök minden évben ugyanazok, a konkrét tételek változnak. törit keresd meg a neten, a magyart pedig elég ciki, ha nem kaptad meg a tanárodtól.. :/
2013. jún. 13. 20:15
 2/6 A kérdező kommentje:
Ezt most nem értem. Történelemből sehogy nem jön ki a 20 tétel központilag. A fenti linken található 12 témakör, mindegyiken belül 6-8 tétel. Azt tudom, hogy 20 tétel a szóbelire kell, de az nem központi, hanem tanár adja ki. Úgy tudom irodalomból ugyanígy. Kérdésem: Jól tudom ezt vagy nem? Valaki konkrét választ?
2013. jún. 14. 15:16
 3/6 reptoid ***** válasza:

Túlkavarod a dolgot.

Először azt tisztázd, hogy emelt vagy középszintű érettségirôl van-e szó.

Amit belinkeltél, ott nézd meg a vizsgakövetelményeket. Az lefedi az írásbelit meg a szóbelin is. Ami nincs ott, azt nem kérdezhetik.

A szóbeli résznél pedig ha emelt szintűről van szó, akkor érettségi előtt majd egy pár hónappal kiadják a központi tételsort, abból fogsz majd vizsgázni. Ha sima középszintű, akkor pedig a tanárod állít össze egy tételsort magától, természetesen a fenti vk-t figyelembe véve.

Elvileg csak a témakörök nyilvánosak középszinten, de ha jófej a tanárod, megmondja a konkrét tételeket is.

2013. jún. 14. 16:05
 4/6 A kérdező kommentje:
reptoid, köszi a választ! Azt írtad, hogy a linken található vizsgakövetelmények fedik az írásbelit, szóbelit. De a lényeg: az írásbelire ez MIND kell, ugye? Középszintű egyébként.
2013. jún. 15. 19:36
 5/6 reptoid ***** válasza:
Mind, mert ezekből bármit kérdezhetek.
2013. jún. 15. 21:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Világos, köszönöm!
2013. jún. 16. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!