Ti, hogy tanultok?

Figyelt kérdés

Sziasztok érdekelne a véleményetek,hogy ti hogy tanultok?

Pl:Van egy választott érettségi tantárgy amire folyamatosan tanulok 4évig,de 4.év végig azért gondolom elfogom fejelteni az elejét nem?

Vagy ezt így négy évig fejben lehet tartani?

Most fogom kezdeni a gimit.

2013. jún. 12. 21:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát felejteni felejtesz, de a 4. éven úgyis át kell ismételni a teljes anyagot. Ha folyamatosan tanulsz és nem magolva, akkor nem lesz gond. Egyébként mi az a választott tantárgy?
2013. jún. 12. 21:42
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem mindenre fogsz emlékezni nyilván olyan szinten, hogy akár szóbelin is ötöst kapnál rá, de jóval egyszerűbb dolgod lesz ismétlésnél, ha négy évig tanultál, figyeltél. Én most tapasztaltam, hiszen a törim különösebb készülés nélkül is 90% lett és még a szóbelivel elérhetem a 94%-ot.

A matek az csak úgy működik, ha folyamatosan gyakorolsz.

A magyar nehezen ment nekem mindig, nem is maradtak meg a költők és az elemzések hiába igyekeztem azért legalább négyesre tudni a dolgokat mindig, de írásbelire nem is kell, a szóbelire meg 40 tétel van, tudni fogod melyik írók kellenek. Jó esetben, akár 2-3 hetet is tölthetsz csak ezzel, annyi idő alatt bemagolod.

A választott idegennyelvre biztosan emlékezni fogsz, ott ha valaki tud egy nyelvet, az bármiről tud beszélni. Ráadásul itt is, mint a mateknál egymásra épülnek a dolgok szóval nincs olyan, hogy 4 éve nem is hallottál valamiről.

Nekem a választott a kémia volt, sokat tanultam rá de 12. második félévben jöttem rá, hogy az előző évi anyag felét elfelejtettem, de miközben ismételtem már alig maradt erőm az új anyagra. Az írásbeli rosszul sikerült. A szóbelire nem készültem folyamatosan, az utolsó pár napban és az utolsó éjszaka tanultam nagy erővel és nagyon jól sikerült, még olyanok is eszembe jutottak, amit nem is sikerült már átnéznem, szerintem valami régi emlék lehetett.

Szóval szerintem megéri, ha odafigyelsz órán és rendesen készülsz mindig, könnyebb úgy az ismétlés.

2013. jún. 12. 21:47
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha 4 évig folyamatosan készülsz becsülettel, nem magolósan, akkor remek alap lesz a fejedben. Felejteni fogsz, de az alapnak jó. A magyarra, törire, matekra koncentrálj mindig, plusz az egy idegen nyelvre. A választott tárgyat menet közbe úgyis kiderül. Arra is gondolj, hogy fontos a nyelvvizsga, így csináld meg minél hamarabb.

Nekem most érettségin csak a matekkal volt gond, mert az utolsó fél évben még azt is elfelejtettem, amit tudtam. Miért? Bár tudnám... Így 42% lett... Ki érti...

2013. jún. 12. 22:08
 4/7 A kérdező kommentje:

köszi az információkat.

alapvetően Biológia-Fizika tagozatos leszek ,gimnáziumban.

2013. jún. 13. 06:14
 5/7 anonim ***** válasza:

Amiből tovább fox tanulni azt a megértés és a gyakorlat szintjén tanuld! Pl. Fizikából ne csak feladatokat oldj hanem kísérletezz és mérj is! Biológia is hasonló.

Történelemből érdemes vázlatot írni és azt megtanulni.

A nyelveket folyékony beszédkészség és beszédértés szintjéig tanuld szinte napi rendszerességgel!!!

A többi ne érdekeljen csak legyen meg belőle a pontod.

2013. jún. 13. 11:53
 6/7 anonim ***** válasza:

Meglesznek a füzeteid (jegyzeteid)-

Azokat mindeképp rakd el (hogy meglegyn érettségire)

2013. jún. 13. 14:48
 7/7 anonim ***** válasza:

Én mindig megtartottamn a füzeteiem meg jegyzeteim

Érettségi előtt csak elővettem és sokkal jobban fel tudtam idézni a tanultakat (amit pedig nem, azt kidolgoztam)

2013. jún. 13. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!