Az emelt szóbeli érettségik eredménye mikor derül ki?
Tavaly ez engem egy kicsit meglepetésként ért, mert én sem tudtam, hogy mindenki előtt fogják felolvasni (azt hittem, hogy külön majd az ofő vagy valaki elmondja és annyi).:D Persze éreztem, hogy a szóbelim nem sikerült rosszul (mint kiderült max pontos lett), de azért na....
Ezt az oldalát az érettséginek nem nagyon értem, hiszen pl. az írásbelik eredménye diákigazolványszám alapján volt publikálva (így senki sem tudta, hogy a másiknak hogy sikerült).
"De elvileg, mikor adják a bizonyítványokat, tanúsítványokat, akkor már nem olvasnak fel semmit, csak a nyitó értekezleten."
Nem tudom, ezt miből gondolod, elvétve ilyen is előfordulhat, de szabálytalan. A vizsgaszabályzat így szól:
44. § (1)255 Az érettségi vizsga eredményét, a vizsgabizottság még nem ismertetett döntéseit a vizsgázók és a vizsgabizottság tagjai jelenlétében az elnök az eredményhirdető értekezleten ismerteti. Az eredmény kihirdetése nyilvános. A vizsgabizottság elnöke a vizsgaeredmények kihirdetése előtt röviden értékeli az érettségi vizsgát.
Tehát nem azt mondja a kormányrendelet, hogy fő alatt odaadja mindenkinek, hanem hogy ismerteti. Ez egy ünnepélyes aktus. Több mint húsz év alatt még csak egyszer láttam olyat, hogy egy elnök ne olvassa fel az eredményeket, de az is szabálytalan volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!