Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Emelt magyarosok! Volt már...

Emelt magyarosok! Volt már valaki szóbelizni?

Figyelt kérdés

Ha igen, mit húztatok? Milyen feladat volt? Mennyit készültetek rá? Hogy érzitek, hogy sikerült?

Én hétfőn megyek, nagyon izgulok... :S

2013. jún. 8. 09:09
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
57%

Jézusom, ki beszélt itt Németh Lászlóról?

Cserjés Katát személyesen ismerem, nem tanít a Ságváriban, csak az egyetemen.

Egyébként én sem a Ságváriban tanultam, hanem a vásárhelyi Bethlen gimibe, és most vagyok magyar szakos Szegeden..

Azt is elmondanám neked, hogy Szegeden a Radnóti az "elit gimi" nem a Ságvári. Az már kicsit lemarad mögötte, hiába az egyetem gyakorlógimije...

Ja érdekes történet az is, hogy az egyik évbe a Bethlen gimi emelt törisei nem értek el 60-65%-nál jobb eredményt, visszaküldték és kapásból mindenkinek 15 százalékot ugrott az eredménye..

A másik, hogy volt egy srác az osztályomba, aki nagyon jó volt kémiából. Az emeltje 98% lett. A kémiatanárnő is megírta otthon az érettségit (jóóhh persze, nem ugyanaz) és neki csak 96% lett az eredmény.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy aki jobb érettségit írt, nem feltétlen okosabb, nem feltétlen tud többet. Már pedig te/ti úgy viselkedtek, már bocs..

Egy nagy adag szerencse is kell hozzá (főleg a magyarnál), és ezt mindenki elismeri.

2013. júl. 4. 00:31
 12/26 anonim ***** válasza:
71%

Én nem mondom, hogy okos vagyok, vagy, hogy többet tudok, mivel ez nyilván nem igaz. Ez csak az érettségi volt, ha bekerülök az egyetemre biztos, hogy fog meglepetés érni.

Engem csak ez a lekezelő stílus akasztott ki, hogy csekket tűztem - e a dolgozatom végére.

S nem csak a magyarhoz kell szerencse, ha megnézed, az összes érettséginek a nagy részéhez szerencse szükségeltetik.

2013. júl. 4. 00:40
 13/26 anonim ***** válasza:
58%

ha nem németh lászló, akkor magyarázd már meg édes aranyom, hogyan tanított téged németh g béla? és mellesleg mért nem lett belőled táltos? :D

valójában nem érdekel, szegeden melyik az elitgimi. a kémiás történetednek meg annyi valóságszaga van, mint egy fantasy filmnek.

én nem veszekszem veled, az érettségi pont arra jó, hogy valakinek a tudását és leleményességét szemléltesse (ld. romániában pár éve bevezették, hogy kamerát szerelnek az érettségizők termeibe, azóta x%-kal visszaesett azok száma, akik egyáltelán teljesíteni tudták). én nem voltam szerencsés - csokonai volt az írásbelin, akit echte nem néztem át, mert biztos voltam benne, hogy 20. század lesz benne; a szóbelin nyelvtanból húzott tételemet sem néztem át, gondolván józan paraszti ésszel bárki tud róla beszélni; szóbelin irodalomból húzott tételemhez kellő könyvet sem olvastam, nagy jóindulattal az ötödét -, de ha szarul sikerült volna, én is erre fognám :)

2013. júl. 4. 01:14
 14/26 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti, azt nem én írtam, talán keress vissza..

Utolsó, jézusom, neked se megy a szövegértés? Ki mondta, hogy engem Németh G Béla tanított? Nem vagyok hajlandó leírni még ötször, olvass vissza és próbálj meg értelmezni...

Ha nem hiszed el, nem nagyon érdekel, akkor is így volt a kémiás sráccal. Sőt, volt már többször is olyan, hogy 1-2 %-kal volt csak több a tanár által megírt doga..

Nos, ha talán azt sem sikerült felfogni, én magyar szakos vagyok, és egyetlen árva szóval sem mondtam, hogy nekem rosszul sikerült az érettségi..

Csak annyit írtam az előző válaszoló kommentjére reagálva, hogy valóban marha érdekes, hogy itt mindenkinek 90 fölötti eredménye van mindenből.

Nekem a most a magyar 92 lett, úgy bakker, hogy magyar szakos vagyok! Igen kevés középiskolás képes megírni 90 felettire egy emelt magyart...

+ én nem hivatkozok semmire, hogy miért lett "csak" ennyi. 95öt akartam írni, de nem jött össze, mert levontak 3 pontot helyesírás miatt... + idióta módon Juhász Gyula helyett képes voltam Petőfit beírni..

2013. júl. 4. 22:21
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
De amúgy ha magyar szakos vagy, akkor most miért érettségiztél újra?
2013. júl. 4. 22:43
 16/26 anonim ***** válasza:
58%

wat.. mióta szólt neked a németh g bélás? :D vagy a ságváris? nem tudom mit kevered ide magad már a kezdetektől, én a kedves námbörháromról beszélek.

az emeltedhez pedig gratulálok, én is 95%re mentem

2013. júl. 4. 23:52
 17/26 anonim ***** válasza:
57%
írtam, hogy jogra szeretnék átmenni
2013. júl. 5. 12:06
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Ja, ne haragudj. Elsiklottam felette.
2013. júl. 5. 12:24
 19/26 anonim ***** válasza:
49%
Istenem, én is szeretem az irodalmat és a nyelvtant, de ti itt úgy csináltok, mintha az emelt érettségitekkel belépőt nyertetek volna a mennybe. Hát nem. :D Verset elemezni amúgy is béna, a verset érezni kell. És írni. Ti szerettek írni?
2013. aug. 30. 17:08
 20/26 anonim ***** válasza:
Igen, én írni is szeretek. De ezt most miért is kellett ilyen lekezelően megjegyezned? :) Nem mondta senki, hogy ezzel belépőt nyertünk a mennybe, ahogyan te fogalmaztál, de nem véletlenül nem választják sokan a magyart emelt szinten.
2013. aug. 30. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!