Emelt magyarosok! Volt már valaki szóbelizni?
Ha igen, mit húztatok? Milyen feladat volt? Mennyit készültetek rá? Hogy érzitek, hogy sikerült?
Én hétfőn megyek, nagyon izgulok... :S
Szia!
Én tegnap túlestem rajtam. Kassákot húztam, nyelvtanból pedig a központozás/magyar helyesírási rendszert. A feladat Kassákhoz az volt, hogy hogyan megy végbe az önértelmezés a versben, nyelvtannál meg hogy milyen elvek érvényesülnek a megadott szavakban. Elég sokat készültem rá, az irodalom szerintem jól ment, a nyelvtan végébe kicsit belezavarodtam :S Azért remélem, hogy jó lesz. 80 % feletti eredményemet szeretném megtartani.
Sok sikert!
Tolsztojt húztam és a lineáris globális kohéziót.
Nagyon aranyosak voltak a tanárok.
Ja, megjegyezném azért, hihetetlen, hogy magyar emelt szinten mindenki 80 feletti eredményt írt itt gyk-n. Akit személyesen ismerek, azok mind 60 körüli eredményeket írtak, pedig iszonyatosan jók magyarból.
Egyszerűen nem hiszem el. B*sszus mi rengeteget készültünk, imádunk olvasni, verseket elemezni, és a tanárok, akik felkészítettek minket a legjobbak; Németh G Béla, Cserjés Kata, Simon Ferenc..
Az addig rendben van, hogy vannak zsenik, akik 90 körüli eredményeket produkálnak, de ők mindnyájan itt vannak a gyk-n???
A legrosszabb az, hogy mi páran tényleg igazi magyarosok vagyunk, a legjobbak az iskolában, és erre tessék, szóbelivel is max 70 % lesz.
Mégis mit csináltok, a dolgozat végére tűztök egy csekket? Vagy protekciósan előre tudjátok a feladatokat?
Ja, és azt is aláírom, hogy pl én a verselemzésből véletlen kihagytam a beszédhelyzetet, és megértem, hogy ezért le kell vonni legalább 10 pontot. Oké. Figyelmetlen voltam, rendben van.
De többet miért kellet, a többi fogalmazásból is miért kellett, mikor semmi semmi semmi hiba nem volt bennük?
Az első feladat is 40/36 lett. Mikor megláttam örültem neki, de az, hogy a verselemzésemet ennyire lehúzták, és a másik kettőből is vontak le pontokat...
Tudván azt, hogy mennyire jók vagyunk..
Bocs a kifakadásomért, pontozzon le mindenki, akinek érdemtelenül lett 80 feletti az érettségije...
Bocs tényleg, bocs.
Utolsó: feltöltsem a kijavított dolgozatomról a képet? Ha nem hiszed, nekem tényleg 85 % lett. :)
Igaz, én jártam előkészítőre, de nehogy azt hidd, hogy ott annyira nagyon sokat elárultak volna. Kaptunk rengeteg anyagot, meg a tételeket kidolgozva (amúgy meg ezt bárki megszerezhette, a Corvinás könyvből). Megírtam rendesen a reflektálásokat, elemzéseket, amiket a tanárom kért és kb. ennyi.
mennyire jók vagytok .. akkor miért nem ez látszik a százalékból? :) írásbelire semmi többet nem készültem, elég volt hozzá, hogy figyeltem órán + 2 évig heti 2 fakt. 82% lett úgy, hogy a verselemzésem nekem is nagyon lehúzták. szóbelire kidolgoztam a tételeket, 100% lett, így a vége 87
németh g. béla nem tudom hogyan taníthatott, tekintve hogy pár éve meghalt. de még azelőtt, hogy én gimit kezdtem volna, az pedig 5 éve volt.
viszont ha korrupcióra gyanakodsz, akkor utólag tanácsolom, hogy nem kellett volna a képükbe vágni, hogy ságváris vagy, lehet nem húztak volna le a sárga földig :) mert ha valami megy, az a felvágás, nem más.. :)
Háh, lol. Most nézegettem az emelt magyar címszó alatt a kérdéseket, és tényleg, milyen érdekes, hogy itt mindenki 80-90 %-os emelt magyar érettségit írt, ami - azért valljuk be - az egyik legnehezebb az emelt szintű érettségik közül.
Az országos átlag is 60-70 körül van és volt mindig is, de itt azért mindenki majdnem hibátlan dolgozatot produkált..
Mondjuk biztos, akinek 30% lett, az nem dicsekszik vele, csak így szerencsétlen embereknek meg téves elképzelés él a fejükben, ráadásul a nyakamat teszem rá, hogy a kedves 90%-os emelt magyaros válaszadók fele hazudik.. Mindegy.
Utolsó válaszoló, vagy utolsó előtti, az úgy konkrétan marhára nem igaz, hogy "ha te voltál a legjobb, akkor miért nem írtál te is hibátlan dogát".
Ismerek egy magyar BA szakos lányt, aki a diplomája után (!) ment el emelt magyarozni, és 65 % lett neki a vége. Pedig róla aztán végképp nem lehet elmondani, hogy nem értené a dolgokat, nem tud fogalmazni satöbbi. Igenis létezhet ad, hogy a tanár lehúzza a dolgozatot.
Nálunk is a töri emeltesek tavaly majdnem bőgve jöttek ki, mert lehúzták őket is, pedig nagyon jók, országos versenyt is nyertek..
Ja, amúgy gondolom a lepontozott válaszoló meg dél-alföldi, mert Simon a Bethlenbe tanít tudomásom szerint, Cserjés Kata meg a szegedi egyetemen. Egyébként szerintem nem Németh G Bélára gondoltál, hanem fú már nem tudom, hogy hívják, valami hasonló nevű és hasonlóan nagyon nagy nevű, pesti irodalmár, de nincsen doktorija, és most konkrétan az szte-n tanul Cserjés Katánál :D (én is ide járok magyar szakra, de emelteztem, hogy átvegyenek jogra) EZ olyan vicces :D Na mindegy. Fú de nem tudom tényleg hogy hívják.. na majd megkérdem :D
Egyébként akkor bethlenes voltál? Csak mert Simon legjobb tudomásom szerint nem ad magánórákat.
Ja és még annyit, hogy akinek a vééééletlen a saját tanára javította a dolgozatot, az ne csodálkozzon, ha 90+ lesz :D
Igen, csak sokan azt hiszik, hogy az emelt magyar arról szól, hogy jaj szeretek olvasni (persze nem szépirodalmat), meg szeretem a versikéket és akkor emeltezek magyarból. Aztán meg jön a koppanás.
Mindegy, engem nem érdekel, hogy ki hány százalékosat írt, mert én tökéletesen elégedett vagyok az enyémmel, és én tudom, hogy annyi, amennyit írtam, másnak meg nem tartozom elszámolni valóval.
#8 csak én nem látom azt a mondatomat, amire hivatkozol? azt se mondtam egy szóval sem, hogy a tanár nem húzhatja le, viszont ez sem mindig a javítótanár/vizsgabizottság hibája.
én úgy tudtam, cserjés a szegedi egyetem gyakorlógimijénél is tanít, ami ugye a ságvári. mivel a legjobb iskola szegeden, a többinek savanyú a szőlő + személyes indítékok, mittudomén, és ha még erre rájátszol, megérdemled, hogy lehúzzák a pontodat. nálunk emelt magyaron az ilyen "elit gimiseknek" akkora pofája volt, hogy még időben beérni is derogált, a fele a 8 előtti percekben esett be.
aki meg nem tudja németh g bélát és németh lászlót megkülönböztetni, ne menjen magyar emeltre..
mondanám, hogy lefotózom neked az eredményt, de nem érzem úgy, hogy bármit bizonyítanom kéne neked :) a saját tanárról pedig annyit, hogy a város másik felébe küldtek érettségizni, és pestről beszélünk, tehát az nem ilyen szegedi táv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!