Emelt szintű informatika szóbeli nagyon nehéz?
Attól függ, hogy mennyire készültél fel. Nekem például nem volt nehéz, csak beültem és levizsgáztattam, aki bejött.
Programozni nem kell a szóbelin, a gyakorlaton viszont kőkeményen.
Adatbázist létrehozni csak elvben kell tudni (én ezalatt az önálló létrehozást értem), kell tudni egy üres adatbázist létrehozni és txt-ben megadott adatokat megadott szerkezetű táblába importálni, és abból lekérdezéseket csinálni, de ezt is a gyakorlatin, a szóbelin nincs ilyesmi.
Azért ha ilyen kérdéseket teszel fel, akkor lehet, hogy a te tudásodhoz képest most még nehéz az emelt szint, de egy kis tanulással ezen túl lehet jutni.
Itt vannak a vizsgakövetelmények: [link]
Én tavaly emelteztem infóból, nem volt para. Elég laza volt a bizottság. A végére már inkább olyan beszélgetés szinten ment a dolog.
Gyakorlat van a szóbelin (ez attól függ ugye melyik tételt húzod - programozás nincs). Azzal a "kőkemény gyakorlat" kifejezéssel én is vitatkoznék, hiszen elég nagy túlzás az, hogy kőkemény.
A lényege az egésznek, hogy jól legyen felépítve a feleleted. Ne görcsölj rá a témakörökre, ne próbáld tételekbe zsúfolni a tudásod. Legyen bevezetése a dolognak (ne annyi, hogy te most a xyz-ről fogsz beszélni). Mond el a hozzá kapcsolódó fogalmakat, ne gáz ha nem tudod szó szerint, a lényeg hogy lássák, hogy érted.
Én mindenkinek örülök, aki lazának tartja a programozási feladatot, mert ez csak a felkészültségeteket mutatja.
Én akkor lennék boldog, ha mindenkinek természetes lenne, hogy meg tud oldani egy érettségi feladatot programozásból. :-)
De egy olyan kérdezőnek, aki így teszi fel a kérdést, valószínűleg elég kemény még ez a feladat.
4# beolvasás, conzolra írás, txt fájl készítés, osztály létre hozás, tömb létre hozás, ciklus, elágazások létrahozása, legkiseb/legnagyobb érték megkeresése, egyedi érték megkeresése, gyakoriság megkeresése, sorba rendezés és ezem számlálás.
Ezeknek rettenetesen alap dolgok, amit netántán nem lehetne jó megtanulni 1-2 hét után arra meg ott vannak az adott nyelv könyvtárának adta opciói.
Ez nem kőkemény, ez az alapnak az alapja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!