Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Emelt szintű informatika...

Emelt szintű informatika szóbeli nagyon nehéz?

Figyelt kérdés
Szerintetek nehéz az emelt szintű info szóbeli? És tényleg vannak gyakorlati tételek, hogy pl adatbázist kell létrehozni meg programozni kell meg ilyesmi?
2013. jún. 7. 20:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mennyire készültél fel. Nekem például nem volt nehéz, csak beültem és levizsgáztattam, aki bejött.

Programozni nem kell a szóbelin, a gyakorlaton viszont kőkeményen.

Adatbázist létrehozni csak elvben kell tudni (én ezalatt az önálló létrehozást értem), kell tudni egy üres adatbázist létrehozni és txt-ben megadott adatokat megadott szerkezetű táblába importálni, és abból lekérdezéseket csinálni, de ezt is a gyakorlatin, a szóbelin nincs ilyesmi.

Azért ha ilyen kérdéseket teszel fel, akkor lehet, hogy a te tudásodhoz képest most még nehéz az emelt szint, de egy kis tanulással ezen túl lehet jutni.

Itt vannak a vizsgakövetelmények: [link]

2013. jún. 7. 21:18
 2/5 anonim ***** válasza:
49%
"Programozni nem kell a szóbelin, a gyakorlaton viszont kőkeményen." No azért túlzásokba ne essünk.
2013. jún. 7. 21:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Én tavaly emelteztem infóból, nem volt para. Elég laza volt a bizottság. A végére már inkább olyan beszélgetés szinten ment a dolog.

Gyakorlat van a szóbelin (ez attól függ ugye melyik tételt húzod - programozás nincs). Azzal a "kőkemény gyakorlat" kifejezéssel én is vitatkoznék, hiszen elég nagy túlzás az, hogy kőkemény.

A lényege az egésznek, hogy jól legyen felépítve a feleleted. Ne görcsölj rá a témakörökre, ne próbáld tételekbe zsúfolni a tudásod. Legyen bevezetése a dolognak (ne annyi, hogy te most a xyz-ről fogsz beszélni). Mond el a hozzá kapcsolódó fogalmakat, ne gáz ha nem tudod szó szerint, a lényeg hogy lássák, hogy érted.

2013. jún. 7. 22:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Én mindenkinek örülök, aki lazának tartja a programozási feladatot, mert ez csak a felkészültségeteket mutatja.

Én akkor lennék boldog, ha mindenkinek természetes lenne, hogy meg tud oldani egy érettségi feladatot programozásból. :-)

De egy olyan kérdezőnek, aki így teszi fel a kérdést, valószínűleg elég kemény még ez a feladat.

2013. jún. 7. 22:26
 5/5 anonim ***** válasza:

4# beolvasás, conzolra írás, txt fájl készítés, osztály létre hozás, tömb létre hozás, ciklus, elágazások létrahozása, legkiseb/legnagyobb érték megkeresése, egyedi érték megkeresése, gyakoriság megkeresése, sorba rendezés és ezem számlálás.

Ezeknek rettenetesen alap dolgok, amit netántán nem lehetne jó megtanulni 1-2 hét után arra meg ott vannak az adott nyelv könyvtárának adta opciói.

Ez nem kőkemény, ez az alapnak az alapja...

2018. máj. 13. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!