Ki milyen tételt húzott ma biológiából, illetve kémiából emelt szinten?
kémiából voltam :)
A tétel: Az aminok általános jellemzése!
B tétel: Ìrj egy-egy példát csapadékképződéssel és gázfejlődéssel járó reakcióra. Felhasználható anyagok: cink, sósav, ezüst-nitrát oldat és nátrium-hidroxid.
C tétel: Rézre és vasra külön kémcsőbe sósavat és melegített kénsavat öntünk. Mindkét fémnél eltérő reakciókat tapasztalunk. Hol játszódik le reakció és hol nem? Magyarázza a tapasztalatokat és írjon ionegyenletet is!
bioszból szombaton megyek majd :)
Sziasztok!
Bioszból voltam tegnap.
A: populációk - ökológiai és genetikai definíció, ideális és reális populáció jellemzése, a környezeti eltartóképesség jellemzése r- és K-stratéga szempontjából is, hardy-weinberg kimondása-felírása, és egy populációgenetikás feladat is volt
B: Biológiai oxidáció - atp szerepe, bruttó egyenlet felírása, cirtomsavciklus részletes jellemzése, mi a kapcsolata a biológiai oxidáció többi részével)
Sok sikert! ;D
A: N atom szerepe, elhelyezése szerves vegyületekben. Nem kötő és delokalizált elektronpár szerint. Sav-bázis
B: Cu+ ccHNO3 és Cu+ cc H2SO! és Cu+NaOH
C. grafit és gyémánt felhasználasa
Tegnap voltam kemian
A)
Benzol jellemzese, molekulaszerkezet, elektronszerkezet, halmazszerkezet, jellemzo reakciok
B)
Al foliat HgCl2 oldattal reagaltatunk, mi tortenik, ha vizbe tesszuk, vagy halevegon allni hagyjuk
C)
Cl2+H2O<->HOCl+(Cl-)+(H+)
Ezen reakcion keresztul magyarazza el mi tortenik, ha hypooldatba sosavoldatot ontunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!