Hogyan lehet kitűnni egyetemen úgy, hogy felfigyeljenek az adott személyre a munkáltatòk?
TDK, versenyeken, pályázatokon indulás, kinézett cégnél/témában gyakornokoskodás, részmunkaidőben dolgozás.
Az, hogy hányasra írod a vizsgákat meg a tanár mennyire tart értelmesnek senkit nem érdekel.
Ja igen, a műhelyek és a szakkollégiumi tagságok kiemelkedően jók! Én legjobban az ilyen diákszervezetekben ténykedést javasolnám, HA minőségi munka folyik a kiválasztottban. Sajnos ez mondjuk 5-ből 1-2-re igaz csak (AIESEC pl. nagyon ilyen, meg az olyanok, amik sok vállalattal, hivatalos szervezettel kooperálnak, a szakkolik szinte mind), de ott olyan kapcsolati tőkét tudsz pár év alatt építeni, amiből egész életedben profitálsz.
Meg ugye azt is tudjuk, hogy a Rajk és Bibó szakkollégiumok bizonyos volt tagjai hol tartanak ma...:)
A kettes utolsó mondatával nem értek feltétlenül egyet. Neves egyetemeken vannak olyan neves tanárok, akik azért ha felfigyelnek rád az hatalmas előnyt jelent. Én a 4 év alatt végig kiválóan teljesítettem, semmi pluszt nem tettem le az asztalra, csak a tanulmányi eredményeimet, de az egyik ilyen "neves" tanár felkarolt és egy igen neves céghez próbált betenni a szakmánkban. Sikerült is volna, hajlottak rá, az más téma, hogy én továbbmentem mesterképzésre, amiből csak nappali képzés van és így sajnos nem tudtam élni a lehetőséggel.
A tanárral a mai napig jó kapcsolatban vagyunk, bármire szükségem van a tanulmányaimhoz, rendelkezésemre áll és tudom, hogy mesterképzés után sem lesz gondom az elhelyezkedéssel. Amúgysem valószínű hogy lenne, de azzal hogy sok kishal mellett ez a szakmában nevesnek mondható tanár is felfigyelt rám, az hatalmas lökés lesz/volt!
Egyébként a vizsgajegy jobb helyeken, jobb tanároknál a valós tudást tükrözi, ergo ha valaki kiváló tanuló, azzal nagyon is feltudja hívni magára a figyelmet. Nálunk legalábbis így van. :)
Természetesen a többi tippel is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!