Hány pontnál húznád meg azt a minimális ponthatárt, amellyel valaki felvételt nyerhet egy egyetemre, főiskolára?
"Szerencsén is múlhat"
Jah. De meg lehet ismételni az érettségit.
Szóval ha vki nem kerül be, de úgy érzi többre képes, akkor mehet újra. Nem tartja vissza senki.
"miközben 12 évig semmi más dolga nem volt az égvilágon, csak az, hogy tanuljon."
Ekkora hülyeséget ne mondjál már, drága kolléga! Néz csak körül ebben a topikban meg itt az oldalon és látod, hogy mennyi fontos dolguk van a fiataloknak. Például el kell menni hetente háromszor-négyszer inni, meg minimum kétszer füvezni, továbbá végig kell kefélni a fél gimnáziumot, mert Dolce vita ki kell élni magukat. Ejnye uram, hol élsz te, hogy ilyeneket nem tudsz! Ha nekem ennyi dolgom lett volna középsuliban én sem értem volna rá tanulni. Meg különben is mit képzel az a rohadt egyetem, hogy nem vesz fel mindenkit! Ez kérem intelligencia, és szorgalom alapján történő negatív diszkrimináció! Szólni kellene az ügyben valami liberális érdekvédő szervezetnek! :-D
"Szóval te nem voltál sohasem fiatal értem..."
Ez nézőpont kérdése. Soha nem voltam, az a tipikus nagypofájú, tanulni lusta, alkoholista partyállat, mint a mai fiatalok többsége. Ehelyett, tanultam és most király egyetemi szakra járok, továbbá sportoltam, van két országos bajnoki címem, valamint kb. húsz európai országban voltam. Sokak szerint elcsesztem a fiatalságomat, szerintem pedig csak kicsit másabb az értékrendem a mai divatnál.
Arról nem is beszélve, hogy ez a kérdés nem rólam szól. Nekem tök mindegy, hogy mennyi a ponthatár, mert gyakorlatilag a jelenlegi pontjaimmal szinte bármilyen reál szakra felvennének. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!