Akkor most mennyi lesz a minimális ponthatár? Lent
Eduline forrás: "A minimális ponthatár valóban 240 pont, de ez nem azt jelenti, hogy minden szakra be lehet kerülni ilyen teljesítménnyel.
Ott azonban, ahol a jelentkezők száma nem éri el a kapacitásszámot, valóban 240 lesz a ponthatár. Kivétel az a tizenhat szak, amelyeken már januárban meghatározták a ponthatárokat."
Én a SZTE-MKTB szakra jelentkeztem, amire ugye még januárban meghatározták a pontszámot (425), szóval akkor ezekre a szakokra mennyi lesz a min. ponthatár?
425 különben minek húzták volna meg januárban a ponthatárokat ha nem azért, hogy csak ennyivel vagy e felett vegyenek fel államira embereket.
A 240 az az összes többi szakra vonatkozik, ott lehet hogy ennyi lehet hogy nem ennyi, a jelentkezőktől függ.
A te szakodon mindegy hogy 5000-en vagy 15-en jelentkeztetek akkor is 425 lesz a határ.
Értem..nos azt előre nem tudni, ugyanaz az eljárás mint eddig, hányan jelentkeztetek, milyen pontszámmal, mennyi a felvehető létszám.
Egy biztos 240 a minimum ponthatár, ettől csak több lehet. Költségesnél nincs semmi előre meghatározva még ennél a 16 szaknál sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!