Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit választanál? Egyetem, de...

Mit választanál? Egyetem, de hogy?

Figyelt kérdés

Szóval az egyik opció: Egy jó nevű Egyetem levelező tagozaton (1 vagy 2 félév után lenne lehetőség átmenni nappalira, ha nem válik be a levelező, ingyenes szálláslehetőséggel ráadásul egy olyan városban, amit jól ismerek)

másik opció: Egyetem nappali tagozaton, egy olyan városban, ami többszáz km-re van az otthonomtól és még sosem jártam ott. Fizetős albérlet, vagy koli jöhetne szóba szállás szempontjából.

A legjobb az lenne, ha nappalira mehetnék, abba a városban ami közel van hozzám és ismerem is, de ilyen lehetőség sajnos most nincs :(

Te melyik mellett döntenél?

2013. máj. 31. 21:34
 1/8 anonim ***** válasza:
én döntöttem is, messzire költözöm albiba, vidéki egyetemre felvételiztem, egy gyönyörű városban (Szeged). remélem felvesznek:)
2013. máj. 31. 21:37
 2/8 A kérdező kommentje:
haha :D A 2 opcióban szereplő város nekem is Szeged :)
2013. máj. 31. 21:42
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha hitel és gond nélkül eltudsz menni albérletbe nappalira, akk menj. Szerintem annyit megér. De ez az én véleményem. Nem ismerem részletesen a körülményeket (pl. h mennyire nehéz levelezőről átkerülni nappalira, v hogy egyáltalán milyen levelezőn tanulni, milyen szak stb stb).

ui.: én az SZTE-re járok és tényleg frankó hely:D:D

2013. máj. 31. 21:43
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :) A sorrenden gondolkozok, de kicsit félek Szegedtől :( Nagyon távol lennék otthontól, egyetlen egy ismerősöm sincs arra, akihez fordulhatnék, ha bármi van.(de gondolom nem csak én vagyok így és rengetegen bevállalják gond nélkül, nem ilyen bátortalanok, mint én :))

A másik egyetem Bp-en az Elte. Ott viszont nagyon sok rokon lakik, sőt van egy ismerősömnek ott egy lakása, ami üresen áll és engedélyt kaptam rá, hogy ha úgy van akkor beköltözhetek. Így ugye nem kéne albérletre költeni, ami nem lenne rossz :) De mire átkerülök nappalira... Elég nehezen tanulok "magamtól" és félek, hogy nehezen bírnám a levelezőt.

Aj nem tudom, hogy mit tegyek :(

2013. máj. 31. 21:49
 5/8 A kérdező kommentje:
Amúgy mindkét városban gyógypedagógia szakra jelentkeztem.
2013. máj. 31. 21:50
 6/8 anonim ***** válasza:
A levelezőt én kevésbé ajánlom, akkor már inkább menj messzebb.
2013. máj. 31. 22:36
 7/8 anonim ***** válasza:
én is így vagyok vele, hogy a nappali nagyon sokat ér. igaz, nálam az ELTE azért van kilőve, mert hátradőlve láttam, hogy minden eddigi évben 360 körül volt a ponthatár (TTK), nekem van 380 kb, ezért nem nyelvvizsgáztam. erre februárban megláttam, hogy idén 40 emberrel kevesebbet vesznek fel :( pénzem meg már nem maradt nyelvvizsgára... így még jó, hogy 2. helyre Szegedet írtam. Az érdeklődési körömnek megfelelő Msc pedig csak az eltén van, így kis hátrányban leszek, de én bízom abban, hogy ha Szegeden végig szorgalmas, és aktív leszek az alapképzés alatt, akkor felvesznek eltére a mesterre majd. Egyébként Szegednek is nagyon jó híre van, csak azért nem annyira népszerű, mert vidéken van, miközben nagyon igényes, és jó suli. Kicsit izgatott is vagyok, mert én budapesti vagyok, igaz már nem 18 éves (22), és elszakadok a családtól. Így viszont diákhitelre lesz szükségem, de azt gondolom, ez belefér.
2013. jún. 1. 12:44
 8/8 anonim ***** válasza:
ja, és nem vagy bátortalan, mindenkiben benne van egy kis para. én viszont viszem a kutyámat is, így baj nem érhet :DD
2013. jún. 1. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!