Ha már csak költségtérítéses képzésre juthatok be akkor melyik az érdemesebb?
Kérdés, mennyi pénzed van?a levelezőn is kell tanulni ám...
..meló, és tanulás? menni fog biztosan?
hová jelentkeztél egyáltalán, ha jelentkeztél? vagy csak próbakérdés...
Én levelezőn csinálom a gazdálkodás és menedzsment szakot, munka mellett,de államilag finanszírozotton.
Én nem bántam meg a levelezőt, nem mennék nappalira.
Itt is kell tanulni, mégis egyrészt ide azok járnak, akik tényleg tanulni akarnak.
Másrészt a tanárok ezt tudják és értékelik.Normálisan állnak hozzánk, és segítenek.
Íme az én véleményem a levelezőről "pro und kontra":
Pro:
- sokkal több segítséget kapsz a tanároktól (pl. tananyagok, amit a nappalisoknak nem adnak ki)
- a tanulás mellett dolgozhatsz, így könnyebben tudod fizetni a tandíjat
- vannak vizsgák, amelyek könnyebbek levelezőn (tanárfüggő), a tanárok engedékenyebbek
Kontra:
- a levelező tagozaton szerzett diploma kevésbé elismertebb
- így kimaradsz az egyetemi élet örömeiből
- kevésbé tudsz jó kapcsolatokra szert tenni
- ha nem a városodban van az egyetem, akkor az utazás fárasztó lehet, illetve sok helyen szombaton is be kell járni
- munka mellett nehéz tanulni
- az órák rossz beosztása: pl. egy nap lehet, hogy egymás után 5 db matek órád van (ami fárasztó)
A döntés a tiéd, remélem tudtam adni neked néhány támpontot. Ha kérdésed van, írj nyugodtan!
gazdasági képzésen nappalis hallgató vagyok, amit látok a különbséget a nappalis és a levelezős hallgatók között, hogy a vizsgájuk minden tárgyból könnyebb, azonban sokkal nagyobb arányban buknak, mint a nappalisok
szinte tök egyedül kell megérteniük az anyagot és felkészülni a vizsgára
szerintem ha teheted, akkor menj inkább nappalira
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!