Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha már csak költségtérítéses...

Ha már csak költségtérítéses képzésre juthatok be akkor melyik az érdemesebb?

Figyelt kérdés
nappali képzésben, vagy inkább munkát keresni és levelezőn elvégezni??

2013. máj. 28. 14:31
 1/5 anonim ***** válasza:

Kérdés, mennyi pénzed van?a levelezőn is kell tanulni ám...

..meló, és tanulás? menni fog biztosan?

hová jelentkeztél egyáltalán, ha jelentkeztél? vagy csak próbakérdés...

2013. máj. 29. 10:35
 2/5 anonim ***** válasza:

Én levelezőn csinálom a gazdálkodás és menedzsment szakot, munka mellett,de államilag finanszírozotton.

Én nem bántam meg a levelezőt, nem mennék nappalira.

Itt is kell tanulni, mégis egyrészt ide azok járnak, akik tényleg tanulni akarnak.

Másrészt a tanárok ezt tudják és értékelik.Normálisan állnak hozzánk, és segítenek.

2013. máj. 29. 12:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Íme az én véleményem a levelezőről "pro und kontra":

Pro:

- sokkal több segítséget kapsz a tanároktól (pl. tananyagok, amit a nappalisoknak nem adnak ki)

- a tanulás mellett dolgozhatsz, így könnyebben tudod fizetni a tandíjat

- vannak vizsgák, amelyek könnyebbek levelezőn (tanárfüggő), a tanárok engedékenyebbek

Kontra:

- a levelező tagozaton szerzett diploma kevésbé elismertebb

- így kimaradsz az egyetemi élet örömeiből

- kevésbé tudsz jó kapcsolatokra szert tenni

- ha nem a városodban van az egyetem, akkor az utazás fárasztó lehet, illetve sok helyen szombaton is be kell járni

- munka mellett nehéz tanulni

- az órák rossz beosztása: pl. egy nap lehet, hogy egymás után 5 db matek órád van (ami fárasztó)

A döntés a tiéd, remélem tudtam adni neked néhány támpontot. Ha kérdésed van, írj nyugodtan!

2013. máj. 29. 19:18
 4/5 A kérdező kommentje:
Most érettségizek, de most nem jelentkeztem egyetemre. Először el szeretném végezni a szakmát az iskolámban, és utána jelentkezni egyetemre. Gazdasági szakra szerenék majd jelentkezni, mivel eddig is tanultam szakmai órákon és tetszik ez az irány. De mivel ott 460 feletti pont szükséges, ezért nem sok esélyem van, kb olyan 410-430 pontra számítok.
2013. máj. 31. 08:07
 5/5 anonim ***** válasza:

gazdasági képzésen nappalis hallgató vagyok, amit látok a különbséget a nappalis és a levelezős hallgatók között, hogy a vizsgájuk minden tárgyból könnyebb, azonban sokkal nagyobb arányban buknak, mint a nappalisok

szinte tök egyedül kell megérteniük az anyagot és felkészülni a vizsgára

szerintem ha teheted, akkor menj inkább nappalira

2013. máj. 31. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!