Miért hitegetik az embereket azzal, hogy egy jó egyetemmel biztositva a munkahely is?
Na bekapcsolódom én is :)
Úgy látom mindkét fél részéről vannak lenézések. Kedves kérdező nem képes elviselni, hogy egy pár éves képzéssel valaki azonnal elhelyezkedik, a szakmunkásoknak pedig fáj, ha valami diplomával jobban keresett mint a szakmunkás.
Nem kell lenézni egy infokönyvtárost, de még csak egy takarítónőt sem. Ők mind dolgoznak és adót fizetnek. Nem a nagybömbiből nézik hogy honnan lehetne még pénzt elcsalni.
Az, hogy hiányszakma szép meg jó. Én az IT szektorban tanulok BSc szakon. Jó eséllyel lesz állásom mire végzek, mert már most is van. Azonban sokan végeznek és hónapokig csak tengnek-lengnek, aztán elmennek rendszergazdának - amihez tényleg elég egy OKJ-s képzés, sőt az se muszáj, csak érts hozzá.
OKJ: voltam mechatronikán, ugyanez a helyzet. Kaptam állásajánlatokat, de nem érdekelt. Viszont voltak közöttünk, akiknek azt mondták hogy köszi de nem, hiába volt nagyon keresett a munkaerő, és megvolt róla a papírja.
Mindkettőtöknek azt tudom mondani, hogy a papír az szép és jó, mert igazolja, hogy elvégezted a képzést, de önmagában nem elegendő, kell szaktudás is. Amit elvileg elsajátítasz a képzés alatt, de ma már szinte senki se bukik meg, főleg ha hiányszakmáról van szó. És mindenki úgy van vele, hogy ha már fizet valakinek, akkor egy jobb munkaerőt alkalmaz, mégha nincs is papírja, mint egy papírost, aki gyengébb a szakmájában.
Kedves kérdező. Lesz állásod, csak türelem kérdése az egész. Nem írtad hogy mióta próbálkozol elhelyezkedni és az országba hol élsz, hova próbálkoztál eddig.
Kedves okj képzést éltető válaszoló! Ne egy év múlva hasonlítsd össze magad a kérdezővel, hanem 5-10 éven belül. Akkor fog igazán látszani hogy mit ér a mérnöki diploma, és mit az okj bizonyítvány. Szerintem neked sem kérdéses a dolog, csak most véded a mundér becsületét, hogy ki hol fog tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!