Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért hitegetik az embereket...

Miért hitegetik az embereket azzal, hogy egy jó egyetemmel biztositva a munkahely is?

Figyelt kérdés
Azt miért nem teszik hozzá, hogy aki életképtelen, az akármilyen diplomával se tud elhelyezkedni?
2013. máj. 29. 22:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
77%
2-3 szakmával el lehet helyezkedni? Háháháháá! 1 jó hiányszakmával el lehet helyezkedni, és messze pipálni lehet vele sok diplomás későbbi keresetét, csak sok elvakult egyetemista ezt már nem szívesen ismeri be! És ameddig egy OKJ-s képzés 2 év alatt megvan, addig az egyetemeket jó esetben 4-5 év alatt járják ki az emberek, tehát alapból 3 évnyi kereseti előnnyel indul a szakkal rendelkező ember.
2013. máj. 30. 16:56
 12/24 anonim ***** válasza:
68%
Ott a pont az előző válaszolónál!
2013. máj. 30. 17:29
 13/24 A kérdező kommentje:

okjra nem zsenik jarnak ezt lassatok be...aki elelmes es jo valamiben annak nem kell iskola ahhoz h megeljen a kepessegebol.

az egyetemet meg inkabb fogjatok fel egy klubkent ahova azonos erdeklodesu emberek jarnak es kihasznaljak a lehetoseget

2013. máj. 31. 03:07
 14/24 anonim ***** válasza:

Hát, ha te csak klubként fogtad fel az egyetemet, akkor nem kell meglepődni, hogy nem kapkodnak utánad két kézzel a munkáltatók.

Azona részen meg persze könynedén átsiklottál, hogy miért is lennél 26 éves az MSc végére, és miért is nem tudod azt megoldani az államilag finanszírozott félévek terhére?

2013. máj. 31. 07:47
 15/24 A kérdező kommentje:
24 éves vagyok.
2013. máj. 31. 10:06
 16/24 A kérdező kommentje:
meg nekem fel kell költözni pestre 350 km-röl, hogy folytathassam az egyetemen....persze aki pesten lakik annak könnyü mert csak be kell járni.
2013. máj. 31. 10:07
 17/24 anonim ***** válasza:
Ez az!! le kell pontozni mert nincs diplománk hanem egy szaros szakma és jobban el tudunk helyezkedni... Szánalom..!!
2013. máj. 31. 11:36
 18/24 A kérdező kommentje:

mert hülyeséget beszélsz!

nem a szakma miatt fogsz tudni elhelyezkedni

2013. máj. 31. 11:46
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

De a szakma miatt. Mivel aki megkapja, egyrészt van egy papírja, másrészt gyakorlati és elméleti képzést is kapott. De majd te meglátod, ha pofára esel, hogy míg mások a papírjaikkal elhelyezkednek, téged a diplomáddal majd szépen elküldenek a bús fenébe, mert azon kívül hogy seggeltél, semmi gyakorlatod nincs. Persze nem azt mondom hogy a diploma haszontalan lenne, sőt, ellenkezőleg. Viszont aki leostobázza ha valakinek szakmája van.. rendkívül nagy ostobaságra vall. Én jövőre végzek egy hiányszakon, már kaptam is felkéréseket külföldről is. 1 év múlva majd beszélgessünk, ki hol tart :)

Jah és az alapvető különbség még, ami az OKJ-s embereket nem, az egyetemistákat viszont igencsak érinti, a hallgatói szerződés. :)

2013. máj. 31. 16:17
 20/24 anonim ***** válasza:
Dehogy beszélek hülyeséget. Egyszerűen nem tudod elfogadni hogy nem tudsz elhelyezkedni a diplomáddal miközben én meg egy szaros szakmával eltudok. Tudod mér? Mert annyi diplomás van h sehova nem kellesz + semmi gyakorlat. Azért a szakmunkásnak van, meg keresik mert nincs szakember aki megcsináljon pl egy rohadt fűtésrendszert ha bedöglik, vagy ha szétmegy egy redőny vagy akármi. Tudom h jó ha van az embernek diplomája, sőt nagyon jó, de az aki meg lenézi a szakmunkás embert mert neki diplomája és látja h nem tud diplomával elhelyezkedni míg a szakika vígan melózik nah ez eléggé gusztustalan.
2013. máj. 31. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!