Nem bejelentett passzív félévet beleszámítják a támogatott félévekbe?
Nem vettem fel 1 kurzust sem, ezért "passzív - nem bejelentett" -on vagyok. De nem értem, ezt most beleszámítják majd akkor a támogatott félévekbe, vagy nem?
"6.2 Az egyetemen a hallgatói jogviszony alatt a tanulmányok folytatása
szándékának minősül, ha a hallgató a szakjához tartozó kurzusok közül
legalább egy kredit értékű szakos kurzust felvesz a kurzusfelvételi
időszak végéig. Ezen feltétel nem teljesülése következményeként a
hallgatói jogviszonya az adott félévben szünetel.
Ha a költségtérítéses/önköltséges hallgató befizetési kötelezettségének
nem tesz eleget a kurzusfelvételi időszak végéig, illetve ha nem
rendelkezik a fizetés halasztására engedéllyel, akkor hallgatói
jogviszonya az adott képzési időszakban szünetel."
"Az Ön hallgatói
státuszát „passzív - nem bejelentett” -re állítja, és a 2012/2013. tanév
2. félévére vonatkozó kivetése érvényben marad."
Jól értem a "kivetése" itt azt jelenti hogy rendes félévnek számolják mintha vettem volna fel tantárgyat? Hallgatói szerződésem van, ezért érdekelne a dolog.
Szerintem nem számít bele.
Ha a hallgató a kurzusfelvételi időszak végéig nem tesz eleget a kurzus felvételi kötelességének, amennyiben e kötelezettségeit a hiánypótlási felszólításban foglalt határidőig teljesíti, a HTJSZ alapján 1.500,- Ft alapdíjat + 500,-Ft tantárgyankénti, valamint a fizetési határidő elmulasztására irányuló felszólítás miatt 1.000,-Ft késedelmi díjat, továbbá késedelmes befizetése miatt 5.000,-Ft szolgáltatási díjat köteles fizetni.
Amennyiben kötelezettségének, illetve a Tanulmányi Osztály felé fizetés igazolási kötelezettségének a megadott határidőre nem tesz eleget, a féléve passzív nem bejelentett státuszra kerül, és a félévére vonatkozó költségtérítés kivetése (100%) érvényben marad
Ez a Szegedi Egyetem szabályzata.pl..de hasonló mindenütt.
Az állami támogatott félévekbe nem számít bele az a passzív félév, de ha aktív félévre beiratkozol akkor fizetned kell.
"Amennyiben kötelezettségének, illetve a Tanulmányi Osztály felé fizetés igazolási kötelezettségének a megadott határidőre nem tesz eleget, a féléve passzív nem bejelentett státuszra kerül, és a félévére vonatkozó költségtérítés kivetése (100%) érvényben marad "
Ezt én úgy értelmezem beleszámít. Vagy akkor csak költségtérítéses hallgatókra vonatkozik ez?
Egyébként jól beletrafáltál, Szte-s voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!