Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mire számíthatok szóbeli...

Mire számíthatok szóbeli érettségin?

Figyelt kérdés
Megmondom őszintén, ez az egy hónap egy kínszenvedés (júni 20.-án lesz a szóbeli). Se szórakozni nem tudok rendesen, mert a lelkiismeret bánt, se tanulni, mert annyira nem akarom. Lesz valami segítség, amibe tudok majd kapaszkodni? pl. történelemből mindig fognak majd forrást adni? Lehet atlaszt használni? Mennyire fog segíteni a tanár? Jaj ez kész rémálom :/ :D Valaki nyugtasson meg kérem, hogy csak a tanárok verték belénk ezt a "nehéz lesz, tanulj rengeteget" elméletet :<

2013. máj. 20. 13:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

a történelem miatt ne aggódj. a tételek megvannak határozva saccperkábé szinten központilag (nézz utána), ezeket a témákat nézd át. igen, lehet atlaszt használni, és igen, vannak források.

a magyar miatt sem kell aggódni, ott is meghatározott tételek vannak (jó esetben ezt ti határoztátok meg, mint a csoport, rosszabb esetben önkényesen a tanárotok, de ezt is kézbe kellett, hogy kapjátok). ezeket is át kell nézned egy kicsit, hogy tudd miről van szó, és mire számíts.

de a tanárok nem fognak veled direkt kiszúrni, segíthetnek kérdésekkel, ha elakadsz (tény, hogy ezzel pontot veszítesz, de még mindig kapaszkodónak számít).

sok sikert

2013. máj. 20. 14:17
 2/11 anonim ***** válasza:

Miért

Milyen tantárgyakból mész?

Kémia? Fizika?

2013. máj. 20. 14:41
 3/11 A kérdező kommentje:
magyar(irodalom és nyelvtan),történelem, ezek amik miatt aggódok, a másik kettő az angol és informatika, azok miatt nem aggódok, de akkor is a magyar-töri az ~60 tétel, és ezt a 60-at mind be kellene magolnom? Vagy elég csak ha átnézegetem, és megjegyzem a dolgokat?
2013. máj. 20. 15:20
 4/11 anonim ***** válasza:

Képzeld el, h. ott vagy az érettségin

Húzol tételt és arról kell beszélned

Annyira kell tudnod kb. mindenről beszélni, hogy olyan tíz percig legalább folyamatosan

2013. máj. 20. 16:25
 5/11 A kérdező kommentje:
10 percig folyamatosan az ötösért? bevallom, nekem a kettes is megfelelne :D Ahhoz hogyan kellene hozzáállni?
2013. máj. 20. 17:11
 6/11 anonim ***** válasza:
Ugy hogy a tetelekt odafigyelessel kipihent aggyal atolvasod egy 2-3x es amikor eljon az erettsegi (kb osszeszarod majd magad az izgalomtol) ugy mesz be hogy megcsinalom sikeulni fog, tansrok ugy is kihuzzak beloled a kettest ha latjak hogy tudsz valamit , csak TANULJ!!!!
2013. máj. 21. 00:08
 7/11 anonim ***** válasza:
Am en is iden erettsegizek es igy alok hozza hogy sikerulni fog :) bocs a helyesirasert telorol vagyok xd
2013. máj. 21. 00:09
 8/11 anonim ***** válasza:
Én is baromi lusta érettségiző vagyok. Az én technikám az lesz,hogy magamnak dolgozom ki a tételeket, ez egy kis időt elvesz majd de a harmada rögtön rám is ragad. Utána pedig pár naponta átolvasok majd egyet-egyet,és játszok egy kis Honfoglalót XD
2013. máj. 21. 23:07
 9/11 anonim ***** válasza:
én meg majd várok a csodára hátha megjön a tanulási ihlet :D ki vannak dolgozva mert ki kellett nekünk év közbe erre kaptunk jegyet és ezért totálisan nincs kedvem tanulni őket :D van még 4 hét úgyhogy talán nekiállok jövőhéten :D
2013. máj. 22. 12:07
 10/11 A kérdező kommentje:
vajon ha bemegyek, és azt mondom hogy: "Kérdezzenek :)" akkor mennyire lesz előnyös? :D:D
2013. máj. 22. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!