Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg ilyen szuper dolog a...

Tényleg ilyen szuper dolog a gyógyszerészet?

Figyelt kérdés

Mennyire lesz biztos munkájuk a végzetteknek? Elég sokan mennek mostanában gyógyszerésznek...

A diplomások mekkora része az, aki kutatással foglalkozhat? A többiek mennek patikába kvázi tanácsadó pénztárosnak?

2013. máj. 15. 19:51
 1/2 anonim ***** válasza:
Na igen ez elég nagy probléma, ez a szemlélet, hogy diplomás eladó meg hasonló kifejezések... Én gyógyszerész vagyok, a SOTE-n végeztem, rohadt sokat tanultam, sőt még szakvizsgáztam is hatástanból (5+3 év). A patikai munka gondolom te is tudod, nem csak abból áll, hogy a táránál a beteggel beszélgetünk. Hátul ott a laboratórium ahol a patikus (nem az asszisztens) állítja elő a gyógyszereket. Ehhez kell a nagy szaktudás, meg persze a beteggel való konzultációhoz. Pár éve már doktori címet is kapnak a végzett gyógyszerészek ami növeli a presztízst. A fizetés elég változó, de mivel patikushiány van, elég jól megfizetnek. A kutatásban csak a legjobbak dolgoznak, akik PhD fokozatot is szereznek, az egy egészen más világ.
2013. máj. 15. 19:57
 2/2 anonim ***** válasza:

ha jó vagy, akkor jól fogsz keresni, mehetsz gyógyszergyárba.

de nekem ez az életpálya azért ellenszenves, mert a gyógyszerből üzletet csinálnak, és rátukmálják a tudatlan emberekre azt is, amire nincs is szükségük, sőt, májkárosító, rákkeltő, stb.

nekem az orvos egy sima torokfájásra írt olyan gyógyszert, ami 10ből több mint 1 embernél gyomorpanaszokkal és hányással, hasmenéssel jár.

agyonreklámozzák a gyógyszereket, hogy vegyék az emberek, mert ebből lesz a profit. nem arról szól, hogy jó legyen az embereknek, hogy tájékozottak, tudatos vásárlók legyenek, hanem arról, hogy minél több pénzt lehúzzanak róluk.

tisztelet a kivételnek.

mikor érettségizel?

szerintem ha kutatni akarsz, akkor ott van rengeteg más pálya.

pl. molekuláris bionika

2013. máj. 15. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!