Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit tegyek? (suliváltás)

Mit tegyek? (suliváltás)

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy 9.-es gimnazista vagyok. A probléma ott kezdődik, hogy ez egy vallásos elit gimnázium, ezért rohadt nagy elvárások vannak, mind tanulás, mind pedig viselkedés terén.Ebben az iskolában azt csinálják, hogy minden évben kiszórják a kilencedikesek felét. Akinek nincs meg legalább 2,5ös átlaga, az bukik.(és ezt most halálosan komolyan mondom) Van legalább 4-6 tantárgy, amiből 1,9 és 2,3 között állok.Egész nap tanulok, hiába, bármit csinálok, akkor se tudok ennél jobban teljesíteni.:( Én nem akartam ebbe a suliba jönni, a szüleim erőltették, nekem meg nem volt választásom, pedig tudtam, hogy ez nem az én tanulási képességeimhez való.Most itt van Május eleje és szinte biztos, hogy meg fogok bukni 3-nál több tárgyból, hiába van meg a kettes átlag.(ugyebár akkor nem lehet pótvizsgázni)Ezért arra gondoltam, hogy átmennék egy szakközépbe, csak hogy akkor újra kell járnom a kilencediket, mert itt mindenképp bukok.Vagy a másik lehetőség, hogy itt maradok és megpróbálok valahogy leérettségizni. Kérlek titeket, hogy segítsetek dönteni, mert a szüleimnek már tök mindegy, ők annyira csalódtak bennem a tanulási eredményem miatt, hogy le is sz*rnak, felőlük aztán szakmunkásba is mehetnék most már.Állandóan ideges vagyok, mert tudom, hogy jövőre újra kilencedikes leszek, még ha belehalok a tanulásba akkor is. És ezt most jól elintézték nekem a szüleim, mert ha szakközépbe mehettem volna, akkor most nem állnék bukásra.Arról nem is beszélve, hogy egy olyan valakit, aki bukik, szinte biztos, hogy nem vesznek át egy szakközépbe, tehát nagy valószínűséggel nincs is választásom, itt kell maradnom.Tényleg elegem van már, kezdek megőrülni ettől a helyzettől. :'(
2013. máj. 9. 21:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Hasonló dolgok miatt ismételtem évet, most érettségizem.

Azt tanácsolom, hogy válts iskolát. Lehet egy évvel több, de szerintem még mindig jobb eset, mint ha 4 év alatt teljesen kikészülsz idegileg és lelkileg abban az iskolában. Ha abban az iskolában maradsz és megbuksz újra csak szenvedés az év. De más iskolában talán találsz olyan szakot is ami örömet okoz. Így már nem lesz olyan elviselhetetlen. :) Ha megbuksz, még lehet esélyed átmenni szakközép iskolába, csak évismétléssel. Ez iskolától függ.

2013. máj. 9. 21:19
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!:)

Igazából itt több, mint a fél osztály bukik, nem csak én, és van olyan aki már harmadszorra fog évet ismételni...(2,7 volt az osztályátlag félévkor xd) Az már meg van, hogy melyik suliba megyek, tényleg jobb lesz, mert itt már fél évkor ki voltam készülve.

2013. máj. 9. 21:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem éri meg ilyen suliban maradni. Válts iskolát, szakközéppel sokkal többre mész, legalább nem fogsz még évekig stresszelni, tudom, hogy így kilehet készülni.

Sok sikert!

2013. máj. 10. 10:16
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi!
2013. máj. 10. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!