Hogy sikerült nektek a magyar érettségi?
Szerintem az első rész nagyon érdekes volt, meg a novella is tetszett, szóval végül az elemzést választottam, pedig szinte biztos voltam, hogy az érvelést fogom :D
Ti mit választottatok, milyennek érzitek? :)
Nekem is tetszett a szövegértés, bár most megnézve a javítókulcsot kicsit elszomorodtam, mert amiről azt hittem tuti jó, arra tök mást írt (és szerintem nekem van igazam), úgyhogy reménykedem a hivatalos más lesz. :D
Az elemzést választottam, jó sokat írtam, mondjuk a nagy része rizsázás, nem lett rossz szerintem.
Kettőnél nem emlékszem, hogy mit írtam pontosan de az tuti, hogy valahogy nem úgy fogalmaztam meg mint a megoldókulcsba. Ha azok jók akkor 32 ha nem 28 pont a szövegértés.
A szövegalkotás az szerintem szörnyű lett. /az is meg van csak általában az megy jobban most meg valahogy fordítva volt úgy érzem/
Én most majd egy évet maradok egy középiskolába emelt szintű okj-n. Közben leszeretném tenni a középfokú nyelvvizsgát.
Jövőre SZTE- proginfo, földrajz vagy EKF proginfora akarok menni.
Nehéz volt a szövegértés, meg inkább az volt a baj, hogy a táblázatos feladattal sok idő elment.
Nekem ott 25-30 pontom lesz kb. mert nem mindegyik válaszra emlékszem.
Az ágrajznál én is C-t írtam, de elvileg a B a jó.
A szövegalkotásnál az elbeszélést választottam, nagyon féltem, hogy nem jól értelmezem a feladatot, mert túl könnyűnek találtam :D
Olyanokat írtam bele kb. mint a nem hivatalos megoldókulcs példájában van.
Én DE- mentőtiszt
Nem lett rossz. A szövegértést azt eléggé elrontottam. Azt hiszem a D-t karikáztam... Nem igen emlékszem a válaszokra, de 50-60% az megvan. Ami nekem bőven elég. Környezetgazdásznak megyek/mennék ahhoz meg a matek+német+közlekedési ai. kell. Azt meg tudom... A szövegalkotás könnyű volt. Mind a háromról tudtam volna írni. A mű értelmezését választottam.
Nálunk is az osztály fele elrontotta az érvelést mert drámákat írt (pl. Az ember tragédiája...) Szerintem attól még értékelhető a fogalmazás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!