Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Történelem érettségi jegyének...

Történelem érettségi jegyének hány °% az írásbeli és hány % teszi ki a szóbeli? Legalább egy jegyet lehet javítani a szóbelin?

Figyelt kérdés

2013. máj. 6. 07:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kozep vagy emelt?
2013. máj. 6. 08:25
 2/11 A kérdező kommentje:
Közép szinten
2013. máj. 6. 08:30
 3/11 anonim ***** válasza:

Az írásbeli 60%. 90 pont

A szóbeli 40% 60 pont.

Értelemszerűen minél több pontot érsz el az írásbelin, annál nehezebb felhúzni a szóbelivel. Egy gyengébb írásbelivel és egy nagyon erős szóbelivel akár 1 jegyet is lehet. :)

2013. máj. 6. 09:05
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ olyan 65% ot.nehéz elérni pl hajó a szóbeli de az.irásbeli gyengébb?
2013. máj. 6. 09:16
 5/11 anonim ***** válasza:

Attól függ mennyit tanultál rá. Én ugyan csak jövőre érettségizem, de ahogy belenéztem, a feladatok nagyrésze olyan, hogy vagy egyszerű szövegértés, vagy pedig IQ-ból meg lehet csinálni mert le kell olvasni stb. És elég jóra meg tudtam írni, ahhoz képest, hogy egy csomó feladatnál csak néztem miről van szó, mert még nem tanultuk, + nem is viszem túlzásba a történelem tanulást.

Egyedül az esszéírás ami kicsit parásabb, úgy vettem észre.

Ha most mész érettségizni, akkor sok sikert. Töltögesd ki az eddigi feladatsorokat, ha van rutinod benne, akkor az sokat dob rajta. :)

2013. máj. 6. 09:27
 6/11 anonim ***** válasza:
Figyelj... Én nem tanultam történelemből kb. semmit a 4 év alatt, de az írásbelim 83% lett, ráadásul úgy, hogy a tanárunk azt kéri vissza szóról szóra, ami az esszéknél le is van írva. Ha az nincs benne írhatsz bármit. Az első része 45 pont. Na itt aki nem ér el minimum 30 pontot ott baj van. Olyan szintű kérdések, hogy Mikor élt II. András? és oda van írva: Használja a történelmi atlaszt!. A 2. része sem túl bonyolult, bár ott nem is értem, kb. csak 1 pontot vesztettem. A lényeg, hogy a forrásból dolgozz, mert azokat kell leírni az esszédben is. Ja és 65%-ot simán írhatsz tudás nélkül.
2013. máj. 6. 09:53
 7/11 A kérdező kommentje:
Történelem éretségen ez az új tipusú atlasz is használható?cartographia kiadó a borítóján egy pajzson oroszlán van ilyen narancs sárga színű beleköthetnek hogy újabb kiadás ? csak ez alapján tanultam és írásbeliket néztem nem volt kikötve sose melyik fajtát ebbe beleköthetnek?
2013. máj. 7. 18:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Érettségi előtt megkérdezed, ha nem lehet, akkor hozol ki a könyvtárból egyet, vagy elveszel egyet az asztalról, ha odakészítettek párat. Ne parázd túl. :)
2013. máj. 7. 18:59
 9/11 A kérdező kommentje:
Írásbelin is van vizsgaelnök
2013. máj. 7. 19:56
 10/11 A kérdező kommentje:
Írásbelin is van vizsgaelnök?
2013. máj. 7. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!