Történelem érettségi jegyének hány °% az írásbeli és hány % teszi ki a szóbeli? Legalább egy jegyet lehet javítani a szóbelin?
Az írásbeli 60%. 90 pont
A szóbeli 40% 60 pont.
Értelemszerűen minél több pontot érsz el az írásbelin, annál nehezebb felhúzni a szóbelivel. Egy gyengébb írásbelivel és egy nagyon erős szóbelivel akár 1 jegyet is lehet. :)
Attól függ mennyit tanultál rá. Én ugyan csak jövőre érettségizem, de ahogy belenéztem, a feladatok nagyrésze olyan, hogy vagy egyszerű szövegértés, vagy pedig IQ-ból meg lehet csinálni mert le kell olvasni stb. És elég jóra meg tudtam írni, ahhoz képest, hogy egy csomó feladatnál csak néztem miről van szó, mert még nem tanultuk, + nem is viszem túlzásba a történelem tanulást.
Egyedül az esszéírás ami kicsit parásabb, úgy vettem észre.
Ha most mész érettségizni, akkor sok sikert. Töltögesd ki az eddigi feladatsorokat, ha van rutinod benne, akkor az sokat dob rajta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!