Hogyan készültök az érettségire, főleg az írásbeli részére?
Az összes korábbi érettségiket átnéztem. Persze csak mióta kétszintű érettségik vannak, ezek amúgy fent vannak az Oktatási Hivatal honlapján:
Volt, amiket megoldottam az elejétől a végéig, de olyan is volt, ahol rögtön a megoldókulcsot néztem.
Az a lényeg, hogy a feladatTÍPUSokkal legyél tisztában, törinél is nézd meg, hogy pl. használni tudod-e az atlaszt.
Én még úgy készültem, hogy a már meglévő szóbeli tételeket is olvasgattam. De amúgy az írásbeli pont arról szól, hogy nincs előtte felkészülési idő, mint a szóbeli előtt, úgy veszik, hogy az elmúlt 4 év tananyagát te már tudod:D
Sok sikert amúgy!
törire még sehogy, letöltöttem 2 érettségit visszamenőleg, kitöltöttem, aztán láttam hogy megvan a 4es :D és továbbhaladtam.
magyarból megcsináltam szúrópróbaszerűen egy szövegértést, az majdnem maximum pontos lett, így hátradőlök, mert továbbtanulás szempontjából az is teljesen lényegtelen nekem, tehát ha nagyon elrontom a többit, akkor sem halok bele.
angolból nagyon könnyű a középszint, így abba bele sem nézek.
matekból azért rezeg a léc, ilyen 35-40 pontosra sikerülnek, úgyhogy ezt én nem veszem tutibiztosra, ezért arra próbálok gyakorolgatni.
ami fontos a föci emelt, ezzel kelek, ezzel fekszem, meg egy informatika 90% is jól jönne, úgyhogy gyakorolgatok rendesen. eddig zavarta a lelkemet, ha nem vagyok mindenből minimum 4-es, de most bevettem a leszarom tablettát, és csak arra a két tárgyra koncentrálok, ami bejuttathat az egyetemre.
Sziasztok, sejtem itt pár emberrel + a kérdezővel egy cipőben járunk. :)
Ahogy elnézem említették a történelmet, na, leginkább nekem is abból lehet problémám, pedig az utóbbi két évben elég jól szerepeltem belőle - szerencsére -.
Én arra gondoltam, hogy elolvasom az előző 4db könyvet, plusz elég sok tételem készen van, de ezek inkább kiegészítésként mennének szerintem...
Ráadásul hiába a jó tételek, ha egy teljes anyagot inkább kifejteni kell (rövid és a hosszú esszére gondolok), mintsem felvázolni. :(
A matektól félek a legjobban, mert az színtiszta gyakorlati tudás, amire itt nem igazán tanítanak meg... sajnos nem csak engem, hanem a többieket sem (láthatóan), így ezt ezért mondom így...
Nekem van egy angolom és informatikám, mindkettő 80% feletti, így igazából nem sok dolog maradt. Annyi, hogy jelentkeztem emelt angolra, a többi ugyanaz, mint mindenkinél.
Egyébként aki elkezdett készülgetni, az hogy áll vele? Csináltatok eddig valamit, ha igen, akkor mit?
Az a gond, hogy sehogy, mert irtó lusta vagyok. :)
A töri könyveket szándékoztam elolvasni, de egyelőre csak az első könyv 17. leckéjénél tartok (jee).
Matekból sokat gyakorolok (viszonylag a többihez képest), nekem ez lesz a felvételis tantárgyam, úgyhogy nem kéne eltolni.
Magyarból az ég világon semmit nem csinálok magamtól, a tanár folyamatosan hozott be szövegértéseket, szövegalkotási feladatokat és már a tételekből is feleltünk.
Emelet német egy felsőfokú nyelvvizsga mellett csak meglesz már, úgyhogy azzal nem foglalkoztam.
Illetve van tavalyról egy 92%-os föci közepem (ez a másik felvételis tantárgyam).
Ha a törit sikerülne elolvasni, akkor nagy hős lennék, de őszintén szólva sejtem, hogy attól függetlenül, mert eddig 5-ös voltam belőle, nem igazán fogok belőle remekelni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!