Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a véleményetek a Dunaújváro...

Mi a véleményetek a Dunaújvárosi főiskola, Gépészmérnöki szakáról?

Figyelt kérdés

Konkrétan arra szeretnék választ kapni, hogy mennyire vészes az oktatás, nehéz -e elvégezni, egy gyengébb matekosnak jelent -e gondot a suli...?

Matek, Fizika, ill. többi tantárgy menyire nehéz...?

Illetve a különböző munkahelyeken valóban nem nézik jó szemmel, az itt végzett embereket, vagy inkább a szakmai tudást veszik figyelembe?

2013. máj. 5. 22:19
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Basszus előbb elírtam..a gödöllői a szent István egyetem...kicsit összekevertem..
2013. máj. 20. 00:40
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Kisebb cégek, vállalkozások Magyarországon nem nézik, hol végeztél és hogy esti v. nappli képzésen vettél részt.

Szabolcs megyében, Somogyban, Zalában örülnek ha találnak gépészmérnököket.

Az számít mennyire sikerült elsajátítanod a tanultakat.

Végezhetsz te bárhol, ha nem tanultál fél év múlva úgyis elbocsájtanak.

Ez az munka folyamán úgy is kiderül. A DUF-on rendkívül felszerelt, modern laborok várnak.

Középsuliban fiam 3-as volt matekból. A DUF-on kétszer ment pót zh-t írni, de a metek minden része sikerült. Igaz mellette hetente 2x járt matektanárhoz.

Szorgalommal, kitartással meg fogod tudni csinálni!

A tanárok itt rendkívül segítőkészek, nem szívatnak. Csak ajánlani tudom a sulit.

2013. jún. 5. 16:03
 13/21 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

Ez így egész korrekt azt hiszem. Annyira mellényúlni csak nem fogok ezzel az iskolával, ha ide jelentkezem..de még megfontolom a gödöllői Szent István Egyetemet, oda legalább több volt osztálytársam jár.. :)

2013. jún. 9. 00:13
 14/21 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem az egyetem vagy fősuli választásnál az is szempont hogy ne vállald túl magad (az a jó ha pont az az erősségű suliba jársz amit bírsz tanulással) . Ha gépészmérnök akarsz lenni, és szemezel a fentebbi két sulival, akkor nézz utána a tantárgyaknak követelményeknek, egyéb apróságoknak is, hogy melyiket választod.

Én nagyon díjazom azt a válaszolót akinek a fia a DUF-ra járt, és leírta a dolgokat. Végre valaki akiből csak nem azt mondja hogy BME BME..ami nem azt jelenti hogy nem az a legjobb..de lássuk be sokan nem tudják végigcsinálni a felvettek közül és végül semmilyen diplomájuk nem lesz, vagy 4-5 év alatt lesz meg az alapdiploma jó esetben. Szóval 100x jobb egy DUf-on szerzett gépészdiploma mint egy félbehagyott BME.

2013. jún. 9. 06:53
 15/21 anonim válasza:
100%
Én szívből ajánlom neked a Dunaújvárosi Főiskolát. Lejártak már azok az idők, amikor "le kellett nézni" ezt az iskolát. Én idén végeztem ott,nem gépészmérnök szakon, de számos ott végzett, és ott tanuló gépészmérnök ismerősöm van. Az iskola felszereltsége igen színvonalas és folyamatosan fejlődik/fejlesztik, az oktatók magasan képzett, nagy tudással rendelkező szakemberek.Ráadásul a gépészmérnökök egyre keresettebbek és egyre kevésbé nézik, hogy ki hol végzett, max. a diplomád átlaga lesz nagy befolyással.Viszont a matek erős! Én közgazdász szakot végeztem, gimiben 4-es 5-ös voltam matekból, a fősulin alig tudtam összekaparni a 2-est 3-ast. 2 félévig tanultam matekot, gépészmérnök szakon ennél több lesz. A matek mindenhol "szórótárgy". A BME-ről annyit tudok párom által, aki ott végzett, hogy nagyon kemény, de nem az elvárt tudás, illetve kemény tananyag miatt, hanem a szivatós tanárok miatt, tanulhatsz akármennyit, tudhatod 5-re az anyagot, ha a tanárnak olyan kedve van, megbuktat. De ilyen mindenhol van, a DUF-on is, tapasztaltam :) Szóval én a Dunaújvárosi Főiskolát ajánlom, saját és sok barátom tapasztalatai alapján.
2013. jún. 11. 14:50
 16/21 A kérdező kommentje:

06:53-as válaszoló:

Köszönöm a választ, igazad van, úgy konkrétan mindenben, amit leírtál, én is így látom a dolgokat. :)

14:50-es válaszoló:

Neked is köszönöm, végre egy DUF-os hallgató is megjegyzést fűzött a dolgokhoz. :) De még gépészt mindig nem sikerült elkapnom..

Matekoz annyit, hogy gépészmérnökin is ha jól tudom 2 félévet van összesen.

Tanárok pedig mindenhol vannak ilyenek..van aki segítőkész, van akinek pedig a célja a szívatás..de ilyenekkel szerintem nem csak a fősulin/egyetemen találkozni..

2013. jún. 11. 23:16
 17/21 anonim válasza:

A tegnapi 14:50-es DUF-os vagyok.

A DUF-on, gépészmérnök szakon az első 3 félévben van matek(Matematika I., Matematika II., Matematika III)Ebből az I. és a III. a nehezebb. Az első az tulajdonképpen az Analízis, ami a legtöbb embernek okozza a problémát, a II. Lineáris algebra, vektoralgebra(mátrixok) és valószínűségszámítás, ez nem olyan vészes.A III.-ró nincs infóm.

Ezen az oldalon le tudod tölteni a mintatantervet, ha érdekel: [link]

2013. jún. 12. 12:33
 18/21 anonim ***** válasza:
Végignyomtam a matek 1-2-3-akat. A matek3-ban diffegyenletek vannak.
2013. jún. 12. 21:14
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt az infót is! :)
2013. jún. 13. 22:48
 20/21 anonim ***** válasza:
Még egy infó a matekhoz: Nem mindegy, melyik tanárt kapod. Ha van választási lehetőséged (nekem volt), Piroskát kerüld el messziről, a többi tanár jó.
2013. jún. 14. 07:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!