Mi a véleményetek a Dunaújvárosi főiskola, Gépészmérnöki szakáról?
Konkrétan arra szeretnék választ kapni, hogy mennyire vészes az oktatás, nehéz -e elvégezni, egy gyengébb matekosnak jelent -e gondot a suli...?
Matek, Fizika, ill. többi tantárgy menyire nehéz...?
Illetve a különböző munkahelyeken valóban nem nézik jó szemmel, az itt végzett embereket, vagy inkább a szakmai tudást veszik figyelembe?
Kisebb cégek, vállalkozások Magyarországon nem nézik, hol végeztél és hogy esti v. nappli képzésen vettél részt.
Szabolcs megyében, Somogyban, Zalában örülnek ha találnak gépészmérnököket.
Az számít mennyire sikerült elsajátítanod a tanultakat.
Végezhetsz te bárhol, ha nem tanultál fél év múlva úgyis elbocsájtanak.
Ez az munka folyamán úgy is kiderül. A DUF-on rendkívül felszerelt, modern laborok várnak.
Középsuliban fiam 3-as volt matekból. A DUF-on kétszer ment pót zh-t írni, de a metek minden része sikerült. Igaz mellette hetente 2x járt matektanárhoz.
Szorgalommal, kitartással meg fogod tudni csinálni!
A tanárok itt rendkívül segítőkészek, nem szívatnak. Csak ajánlani tudom a sulit.
Nagyon szépen köszönöm!
Ez így egész korrekt azt hiszem. Annyira mellényúlni csak nem fogok ezzel az iskolával, ha ide jelentkezem..de még megfontolom a gödöllői Szent István Egyetemet, oda legalább több volt osztálytársam jár.. :)
Szerintem az egyetem vagy fősuli választásnál az is szempont hogy ne vállald túl magad (az a jó ha pont az az erősségű suliba jársz amit bírsz tanulással) . Ha gépészmérnök akarsz lenni, és szemezel a fentebbi két sulival, akkor nézz utána a tantárgyaknak követelményeknek, egyéb apróságoknak is, hogy melyiket választod.
Én nagyon díjazom azt a válaszolót akinek a fia a DUF-ra járt, és leírta a dolgokat. Végre valaki akiből csak nem azt mondja hogy BME BME..ami nem azt jelenti hogy nem az a legjobb..de lássuk be sokan nem tudják végigcsinálni a felvettek közül és végül semmilyen diplomájuk nem lesz, vagy 4-5 év alatt lesz meg az alapdiploma jó esetben. Szóval 100x jobb egy DUf-on szerzett gépészdiploma mint egy félbehagyott BME.
06:53-as válaszoló:
Köszönöm a választ, igazad van, úgy konkrétan mindenben, amit leírtál, én is így látom a dolgokat. :)
14:50-es válaszoló:
Neked is köszönöm, végre egy DUF-os hallgató is megjegyzést fűzött a dolgokhoz. :) De még gépészt mindig nem sikerült elkapnom..
Matekoz annyit, hogy gépészmérnökin is ha jól tudom 2 félévet van összesen.
Tanárok pedig mindenhol vannak ilyenek..van aki segítőkész, van akinek pedig a célja a szívatás..de ilyenekkel szerintem nem csak a fősulin/egyetemen találkozni..
A tegnapi 14:50-es DUF-os vagyok.
A DUF-on, gépészmérnök szakon az első 3 félévben van matek(Matematika I., Matematika II., Matematika III)Ebből az I. és a III. a nehezebb. Az első az tulajdonképpen az Analízis, ami a legtöbb embernek okozza a problémát, a II. Lineáris algebra, vektoralgebra(mátrixok) és valószínűségszámítás, ez nem olyan vészes.A III.-ró nincs infóm.
Ezen az oldalon le tudod tölteni a mintatantervet, ha érdekel: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!