Mi értelme így a suli tanácsadónak?
Van egy fiatal (24 éves) srác a suliban, aki tanácsadóként dolgozik. Vele meg lehet beszélni elvileg bármit, ami nyomaszt. sulis, otthoni gondokat stb... Nekem erre nagy szükségem lenne, szívesen beszélgetnék vele, de nem tudok.
Méghozzá azért nem mert a srác nagyon jóban van az osztályomban 1-2 olyan csajjal akikkel mi utáljuk egymást. Konkrétan ők a totális ellentéteim, de a srác mindig velük lóg és tényleg jóban vannak. Félek, hogyha elmondom a problémáim, akkor ő azokat vissza fogja mondani a lányoknak azok meg rajtam csámcsognak majd. Mit tegyek? Mi értelme így ennek ? (nem csak én látom így, még beszéltem erről pár lánnyal, akik szintén ezt gondolják)
Drága!
Az iskolai tanácsadó nem azért van ott hogy végig hallgassa a napi pletykát hogy éppen ki-kivel veszett össze, vagy kit nem bír az osztályban. Erre a barátok valók. Az iskolai tanácsadóhoz inkább továbbtanulási gondok, tanulási problémák, otthoni gondokkal lehet felkeresni. Fel lehet keresni ha anyagi nehézség van a családban és ingyenes ebéd vagy egyéb juttatás kell.
" Nem olyannal akarok elé állni, hogy jaj xy megcsalta yz-t.... Ezt nem tudom, hogy hogyan sikerült leszűrni abból, amit írtam."
Akkor mi a gond? Akkor miért baj az hogy a tanácsadó olyanokkal barátkozik akiket te nagyon utálsz???
A tanácsadót titoktartás kötelezi. Akármit mondasz neki, nem adhatja tovább másoknak. Ha ezt megtenné, azonnali hatállyal fel lehet menteni a munkája alól..
Amúgy meg, ha nem az osztálytársak közötti vita a téma akkor miért mondaná el az ellenségeidnek??
Nyugodtan el lehet menni a tanácsadóhoz és rá lehet kérdezni hogy amit te elmondasz neki az titokban marad-e..
De mint írtam a tanácsadó nem arra való hogy az osztálytársak közötti vitás kérdésekben állást foglaljon..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!