Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi értelme így a suli tanácsad...

Mi értelme így a suli tanácsadónak?

Figyelt kérdés

Van egy fiatal (24 éves) srác a suliban, aki tanácsadóként dolgozik. Vele meg lehet beszélni elvileg bármit, ami nyomaszt. sulis, otthoni gondokat stb... Nekem erre nagy szükségem lenne, szívesen beszélgetnék vele, de nem tudok.

Méghozzá azért nem mert a srác nagyon jóban van az osztályomban 1-2 olyan csajjal akikkel mi utáljuk egymást. Konkrétan ők a totális ellentéteim, de a srác mindig velük lóg és tényleg jóban vannak. Félek, hogyha elmondom a problémáim, akkor ő azokat vissza fogja mondani a lányoknak azok meg rajtam csámcsognak majd. Mit tegyek? Mi értelme így ennek ? (nem csak én látom így, még beszéltem erről pár lánnyal, akik szintén ezt gondolják)

2013. ápr. 30. 19:20
 1/5 anonim ***** válasza:
semmi
2013. ápr. 30. 19:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Drága!

Az iskolai tanácsadó nem azért van ott hogy végig hallgassa a napi pletykát hogy éppen ki-kivel veszett össze, vagy kit nem bír az osztályban. Erre a barátok valók. Az iskolai tanácsadóhoz inkább továbbtanulási gondok, tanulási problémák, otthoni gondokkal lehet felkeresni. Fel lehet keresni ha anyagi nehézség van a családban és ingyenes ebéd vagy egyéb juttatás kell.

2013. ápr. 30. 19:33
 3/5 A kérdező kommentje:
Ő mondta nekünk hogy lelki dolgokkal is megkereshetjük és ilyesmi. szóval ha valami tényleg yomja a lelkünket és hátrál a tanulásban, akkor neki elmondhatjuk. Nem olyannal akarok elé állni, hogy jaj xy megcsalta yz-t.... Ezt nem tudom, hogy hogyan sikerült leszűrni abból, amit írtam.
2013. máj. 1. 12:13
 4/5 anonim ***** válasza:

" Nem olyannal akarok elé állni, hogy jaj xy megcsalta yz-t.... Ezt nem tudom, hogy hogyan sikerült leszűrni abból, amit írtam."

Akkor mi a gond? Akkor miért baj az hogy a tanácsadó olyanokkal barátkozik akiket te nagyon utálsz???

A tanácsadót titoktartás kötelezi. Akármit mondasz neki, nem adhatja tovább másoknak. Ha ezt megtenné, azonnali hatállyal fel lehet menteni a munkája alól..

Amúgy meg, ha nem az osztálytársak közötti vita a téma akkor miért mondaná el az ellenségeidnek??

Nyugodtan el lehet menni a tanácsadóhoz és rá lehet kérdezni hogy amit te elmondasz neki az titokban marad-e..

De mint írtam a tanácsadó nem arra való hogy az osztálytársak közötti vitás kérdésekben állást foglaljon..

2013. máj. 1. 12:22
 5/5 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy tudom, hogy elmondaná nekik... Tegnap este is részegen partizott a csajokkal, és egy olyan srácon röhögtek, aki hétfőn volt nála.. És azért lenne baj, ha elmondaná nekik amit én mondok, mert nem akarom, hogy tudják, hogy itthon mi folyik és hogy mi van velem, miért romlanak a jegyeim stb.
2013. máj. 1. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!