Az érettségin az alap (írásbeli) a középfokú, vagy van ennél gyengébb, vagy is az alapfokú?
Középszintű nyelv érettségi nem nagy kihívás, ha tanultad 4 évig az adott nyelvet (de inkább több). Rengetegen mennek középiskolás korukban középfokú nyelvvizsgára (ha nem felsőre) így a kisujjukból kirázzák.
Az emelszintű érettségin ha 60%-ot elérsz, megkapod a középfokú nyelvvizsgát. Így mondhatni azok egy szinten vannak. Szerintem alapfoknál picivel több a középszintű érettségi, de nem sokkal. De sok hasznát nem veszed. Ha megy a nyelv, érettségizz emelt szinten!
A kéttannyelvű gimikben ha a 2 tárgyból érettségizel az adott nyelven, jár az államilag elismert felsőfokú nyelvvizsga. Ezt csak mellékesen írtam
Nem is értem a kérdést... Tanulj meg normálisan foglmazni! Minden tárgyból lehet közép és emelt szinten érettségizni. Az emeltért pluszpont jár.
Középfok meghatározást nyelvvizsgákra használják, nem az érettségire, úgyhogy nem kell hülyének nézni azokat a válaszolókat, akik a nyelvvizsgát hozták fel példának..
A nyelvi emelt szint egy nehézségű egy középfokú nyelvvizsgával, a többi tantárgyat (magyar, matek..) nem igazán lehet szerintem közép vagy alapszinten mérni. Egyértelmű, hogy az emeltszint több tudát igényel.
Középszinten és emeltszinten lehet Mo.-n érettségizni, így nem is értem mit akarsz az alappal???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!