Most akkor minden esélyemnek lőttek?
Figyelt kérdés
A szüleim nem engedtek el kollégiumba, ezáltal nem felvételizhettem egy erősebb, sőt nagyon erős suliba, pedig jók lettek volna az esélyeim. Most itt ragadtam ebben a kicsi városban,egy gyenge gimiben. Vas szorgalommal, és jó észjárással, logikával és nyelvtudással vsn esélyem még egy jó egyetemre? Illetve, ami még az egyetem előtt lenne, van egyátalán esélyem az OKTV-n?2013. ápr. 21. 21:21
1/5 anonim válasza:
Az hülyeség, hogy csak pesti, "jónevü" gimiböl lehet egyetemre menni.
Ha rendesen tanulsz, akkor akár egy falusi - mármint ha lenne - gimi lehet éppen olyan jó választás, minn egy hiper-szuper iskola, egy lusta gyerekkel.
Tanulj szorgalmasan, próbálj minél többet hozzáolvasni az anyaghoz és gyakorold a nyelveket interneten keresztül is és akármelyik egyetemre bejuthatsz.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Most jól esett ezt olvasni. De igazából tényleg az OKTV-n a legtöbb első és, első tízben levő helyezés a pesti Fazekas gimiből van.. Mondjuk még csak 8.-kas vagyok szóval még van időm addig míg OKTV-zhetek.
2013. ápr. 21. 21:39
3/5 anonim válasza:
Erősebb suli csak annyiból jobb hogy ott a tanárok többet várnak a diáktól. Hogyha képzed magad folyamatosan, simán bekerülhetsz bármelyik egyetemre. Az OKTV-n nagy előny ha egy lelkiismeretes tanár ott áll mögötted, de a gyengébb iskolákban hozzá vannak szokva a gyengébb tanulókhoz, ezért nem biztos hogy a tanárokban egyáltalán felmerül hogy benevezzenek. De ha jelzed feléjük biztos kapsz majd segítséget. :)
4/5 A kérdező kommentje:
Hát igen.. Csak még nem sikerüt rájönnöm eddig hogy melyik tantárgy megy kiemelkedően...
2013. ápr. 21. 22:10
5/5 anonim válasza:
ismerek olyan lányt, aki esti gimiből (gondolom tudod milyen a színvonal, 40 éves munkanélküliek próbálnak megoldani a táblánál egy egyszerű egyenletet) ment az eltére. persze 5x annyit dolgozott érte, mint egy normál gimibe járó diák, de meglett neki. mindent lehet. csak akarni kell:) minden adott lesz neked. ha kevésnek érzed az anyagot, rátanulhatsz. írhatsz esszéket, megkérheted a tanárodat, hogy jegy nélkül értékelje. kérj + feladatlapokat. hidd el, örülni fog neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!