Dolgozatoknál miért nem használhatjuk a függvénytáblázatot, ha érettségin is lehet?
Igazad is van! Függvénytáblát lehet használni... Nekünk se valami normális a matek tanárunk, de azt megengedi dolgozatoknál.
Szerintem kérjétek meg a tanárt!
Talán pont az a cél, hogy értsd meg és tanuld meg azt a pár képletet, magolni nem kell. A témazáró dolgozat és az érettségi céljai nem azonosak, és az érettségin segítenek azzal, hogy nem kell a 12 év alatt megtanult összes képletet fejből tudni.
Ezenkívül a dolgozat követelményeit a szaktanár állapítja meg, az érettségi követelményeit pedig a miniszter.
Elvileg úgy van ahogy előttem mondták, ha megtanulod időt spórolsz + talán segít a logikájának a megértésében is.
Gyakorlatilag ha te is olyan vagy mint én, és elfelejted a képletet már másnap, jobban jársz ha otthon minden házi feladat mellé használod a fgvtáblázatot, 5-10 lap van benne ami érdekes, pillanatok alatt megtalálod benne amit keresel, ha tudod hol keresd.
"Talán pont az a cél, hogy értsd meg és tanuld meg azt a pár képletet, magolni nem kell."
Igen, aki egy témazáróra azt a pár képletet sem megérteni, sem megtanulni, sem bemagolni nem tudja, az kapjon egyest abból a témakörből, és ha ez folyton így van, akkor bukjon meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!