Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Dolgozatoknál miért nem...

Dolgozatoknál miért nem használhatjuk a függvénytáblázatot, ha érettségin is lehet?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy tanára válogatja, de miért? Nem akarom teleírni puskákkal, de képtelen vagyok 10-15 képletet megtanulni egy dolgozatra.
2013. ápr. 17. 17:27
 1/10 anonim ***** válasza:

Igazad is van! Függvénytáblát lehet használni... Nekünk se valami normális a matek tanárunk, de azt megengedi dolgozatoknál.

Szerintem kérjétek meg a tanárt!

2013. ápr. 17. 17:32
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A puskázási lehetőség miatt de azért is hogy ne arra hagyatkozz hanem tanuld meg a képleteket mert ha tudod akkor érettségin is időt tudsz spórolni mert nem kell keresgetni. Ezt mondják a tanárok. Amúgy ha ismered a függvénytáblát akkor nem veszítesz vele egyáltalán időt
2013. ápr. 17. 18:20
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Minden suliban vannak elméleti dolgozatok, amikben az a poén hogy magolj be 80 képletet.. Mindenki utálja ezeket szerintem, de túl kell élni sajnos.
2013. ápr. 17. 19:21
 4/10 anonim ***** válasza:

Talán pont az a cél, hogy értsd meg és tanuld meg azt a pár képletet, magolni nem kell. A témazáró dolgozat és az érettségi céljai nem azonosak, és az érettségin segítenek azzal, hogy nem kell a 12 év alatt megtanult összes képletet fejből tudni.

Ezenkívül a dolgozat követelményeit a szaktanár állapítja meg, az érettségi követelményeit pedig a miniszter.

2013. ápr. 18. 06:59
 5/10 anonim ***** válasza:

Elvileg úgy van ahogy előttem mondták, ha megtanulod időt spórolsz + talán segít a logikájának a megértésében is.

Gyakorlatilag ha te is olyan vagy mint én, és elfelejted a képletet már másnap, jobban jársz ha otthon minden házi feladat mellé használod a fgvtáblázatot, 5-10 lap van benne ami érdekes, pillanatok alatt megtalálod benne amit keresel, ha tudod hol keresd.

2013. ápr. 18. 12:41
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha egyetemre mész, még hálás leszel neki. Én is most jöttem rá, hogy igazából milyen kiszúrás a diákokkal, hogy használhatnak függvénytáblát :(
2013. ápr. 18. 16:42
 7/10 anonim ***** válasza:
szerintem egyértelmű, hogy azért, hogy megtanuld a képleteket, így pl ha csak a képletet látod, abból vissza tudod vezetni, hogy mi lehetett előtte ( pl addíciós függvények). ha meg mindig fv táblázatot fogsz nézni nem tudsz megoldani nehezebb feladatokat
2013. ápr. 19. 16:58
 8/10 A kérdező kommentje:
És aki nem képes bemagolni, az bukjon meg? Vannak más óráink is, legalább ezt megkönnyítenék.
2013. ápr. 20. 06:43
 9/10 anonim ***** válasza:

"Talán pont az a cél, hogy értsd meg és tanuld meg azt a pár képletet, magolni nem kell."

Igen, aki egy témazáróra azt a pár képletet sem megérteni, sem megtanulni, sem bemagolni nem tudja, az kapjon egyest abból a témakörből, és ha ez folyton így van, akkor bukjon meg.

2013. ápr. 20. 20:24
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a lényeg az, hogy valaki ALKALMAZNI tudja az adott képletet! Nyugodtan ki lehet nézni a képletet a függvénytáblából, érettségin is lehet használni...
2013. ápr. 20. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!