Idegen iskolában fogok újraérettségizni, a tanárok és a diákok hogyan állnak a "nem oda tartozó idegenekhez"?
Német nyelvből ismétlő érettségi vizsgára jelentkeztem idén egy idegen iskolában. A régi iskolámba azért nem akartam menni mert nem esik útba. Azért szeretnék németből újraérettségizni, mert 2 évvel ezelőtt nem sikerült túl jól, viszont szeretnék jobbat, hogy főiskolára nagyobb eséllyel juthassak be.
Aki már korábban volt hasonló helyzetben arra az idegen iskolában nem néztek furcsa szemekkel, esetleg lenézően, hogy mit keres ott? Nem akarom, hogy azt higgyék olyan hü..e vagyok, hogy nem lett meg korábban az érettségim.
A javítótanár nem javítja szigorúbban, kötekedőbben az érettségit? Kicsit félek, mivel az iskolában csak 2-szer volt, mikor jelentkeztem az érettségire, nem ismerek ott senkit és semmit.
Senki sem fog veled foglalkozni, hogy Te most nem oda való vagy... mindenki teszi a dolgát ahogy kell és kész. Max. neked lesz kicsit furcsább a környezet és az idegen emberek, de nem arra kell hogy koncentrálj.
Én matekból érettségiztem idegen helyen, az első pár perc fura volt, aztán feldolgoztam, hogy ez nem arról szól, hogy ki-kicsoda...
Inkább azt ajánlom telefonálj! Ha nem sikerül velük beszélni, akkor e-mail. De a leveleket hajlamosak letagadni, hogy nem kapták meg stb. mert nincs kedvük dolgozni vagy nem tudom miért.
Tényleg telefonálj. Legfeljebb azt mondják, hogy hamarosan megkapod a tájékoztatót.
Könnyen oda találtam, pedig még a város is új volt és teljesen egyedül mentem busszal.
A tanárok nagyon normálisak voltak, még pici segítség is belefért a részükről! ;)
Az írásbelin nem "számít", hogy előtte hova
jártál Beültetnek a padba és kész
Próbáld meg jól megírni (Mert akkor talán
a szóbelin is normálisabbak)
Sok függ attól, hogy milyen lesz az
írásbelid (Legalábbis sok helyen úgy van)
Ha látják, hogy az jó volt, akkor nem is szoktak
olyan nagyon nehéz kérdéseket föltenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!