Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyennek találod a magyar...

Milyennek találod a magyar oktatási rendszert?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvastam már erről, de nagyon eltérőek a vélemények.Vannak, akik úgy gondolják, hogy a magyar oktatási rendszer kiváló.Mások szerint pedig túl vannak terhelve a gyermekek/túlhajszolják őket.

Nektek mi a véleményetek?

2013. ápr. 8. 15:02
 1/8 anonim ***** válasza:
71%

Vannak jó dolgok és vannak rosszak. Alapvetően nem tetszik, hogy iskola és iskola között hatalmas nagy különbségek lehetnek. Hiányolom a hétköznapi életre felkészítő oktatást. Nyelvoktatás lehetne erősebb. Plusz jó lenne ha nem magolni tanítanák a gyerekeket hanem életre szóló tudást kapnának. Sajnos olyan alapdolgok mint pl. a szövegértés sok felnőttnek okozz gondot.

Nem tudom, hogy ez így van-e még, de szerintem fontos, hogy minden iskolában legyen valaki akihez fordulhatnak a diákok a gondjaikkal (pl. tanulási, családi, beillszkedési stb.). Viszont jó, hogy matek, földrajz, történelem stb. oktatás magas szintű. Én külföldön élek, földrajzból sík hülyék, arról nem is beszélve, hogy matekból nagyon gyengék. A főiskolán gyógyszertanból vizsgán a többségnek gondott okozott ez a feladat: A beteg napi háromszor kap gyógyszert összesen 9OO mg-ot egy nap. Hány tablettát kell adni neki alkalmanként ha a tabletta hatóanyaga 15O mg? Hihetetlen, de a többség nem tudta kiszámolni ezt.. A legrosszabb, hogy ez Finnországban történt ahol ugye a legmagasabb szintű az oktatás..

2013. ápr. 8. 15:29
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Nincs túlhajszoltság!

Mondjuk én általában több, mint 3 órát tanultam délutánonként, de átlagon aluli tanulási képességekkel rendelkezem.

De szerintem 2-3 órányi délutáni tanulás, ami, ha magamból indulok ki, az átlagnak tuti elég a négyeshez, kell. Hozzászoktat ahhoz, hogy dolgoznod kell, hogy motiválnod kell magad, hogy magadtól is dolgoznod kell. Ez segít majd az egyetemen, ahol sokminden függ a saját szorgalmadtól, de szerintem életre is nevel.

Ha egy átlag diák délután 4-től hatig vagy maximum hétig tanul, az még elviselhető.

Végighallgatva, amit mesél kb. mindenki, olyan helyzetekben is, mikor tuti nem lódítanak, mert értelmetlen lenne, az átlag két órát se tanul délután.

Szóval semmiféle túlhajszoltság nincs.

Ellenben hiányzik a gyakorlati oktatás, ami ugyan a szülő dolga lenne, de mint tudjuk, a rohanó világban...

Az emberek nem tudnak varrni, barkácsolni, főzni, sütni (nemek szerint szétválasztandó). Sokszor nem tudják, mik az idénygyümölcsök. A gazdasági élettel nincsenek tisztában alapvető szinten se. A saját szervezetükről semmit se tudnak, nincsenek tisztában, hogy nátha esetén mit kellene először alkalmazni, a gyógyszerek előtt vagy legalábbis mellett. Igen, a szülők feladata lenne átadni, de nem teszik meg. Legalábbis egyre kevésbé. Ez jól látszik.

Talán picit a többi tárgyból le lehetne csípni fentiekért.

Ezen felül öntik mindenből a sok tananyagot. Jobb esetben a diák már gimnázium elején tudja, merre tovább, és azokat a tárgyakat tanulja hangsúlyosan. Mások dacból semmit se tanulnak, mert nem motiválja őket semmi. Én pl. az alapműveltség és alaposság jegyében mindenre tanultam, és az átlagnál rosszabb memóriával és logikával, így én viszont tényleg túl voltam terhelve.

Aki reál szakra megy, sz.v.sz. hátrányban van. Felvesz két faktot, legalább azokat a tárgyakat alaposabban tanulja egészen érettségiig. De van reál szak, ahova kb. mindenből kell egy kis ismeretanyag, földrajzból, kémiából, fizikából, matekból és biológiából is. A humánt nagyon túlerőltetettnek éreztem az utolsó évemben, de kicsit az utolsó előttiben is már.

Gáz, hogy egyetemen vagy szenvednek a gimiből érkezettek, vagy első kémia laborgyakorlat arra megy el, hogy megtanulják, mi micsoda, mert addigi életükben "élőben" maximum kémcsövet láttak.

Mi nem oldottunk matematikán logikafejlesztő feladatokat, irodalmon nem volt versmagolás, ami azon túl, hogy műveltség, fejleszti a memóriát. Nem volt tanulásmódszertan óra. Nemhogy hatékony nem volt, hanem semmilyen.

2013. ápr. 8. 15:51
 3/8 anonim ***** válasza:
71%

Szar. Heti 5 tesi? Okéé.. elvannak hízva a mai gyerekek, de ez nem megoldás. Nem fognak lefogyni 40perces tesi óra alatt. Nekem csak az időmet vesztegeti, elfáradok a tanuláshoz.

Eza f*sszopó Hofmann Rózsát meg rákötném szívem szerint egy kötélre és kocsival húznám hagy fusson!!!

Meg ha jól hallottam az egyetemekkel is szívóznak..

De én ezt még nemtudom...

Üdv.:egy kilencedikes.

2013. ápr. 8. 15:55
 4/8 anonim válasza:
54%
Röviden szar. Eddig túl emléleti volt, most meg elméleti alapok nélküli gyakorlati képzés van kialakulóban. Egyik sem helyes.
2013. ápr. 9. 08:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a különböző Tanulásmódszertan órákkal kéne kezdeni valamit... Tudom, én még kis taknyos vagyok, de nálunk nem fejleszti a tanulásunkat az az anyag, amit ad... Egyáltalán semmit nem fejleszt.
2013. ápr. 9. 19:09
 6/8 anonim válasza:
32%
Az eggyik legszarabb a világon az bisztos.
2018. jan. 7. 14:16
 7/8 anonim ***** válasza:
58%

Az egészet a wc-n kéne lehuzni. Kontraszelektált, alulfizetett, túlterhelt tanárok, alulfinanszirozott intézmények, elbutitott diákok. Itt nem az a lényeg hogy okos legyen valaki hanem hogy butuljon.

Ráadásul a jelenlegi pedagógusok jó része 50 év feletti akik még akkoriban jártak főiskolara/egyetemre amikor magas ponthatárok voltak. Ma már szinte tényleg csak az megy ezekre a szakokra akik máshova nem kellenek.

2019. júl. 27. 10:45
 8/8 anonim válasza:
54%
Én a másodikak táborát erősitem. Sokszor még wc papír, meg kéztörlő, meg szappan sincsen. Rosszúl tanítanak. Ki van az xyom a magyar kórházaktól, iskoláktól, munkahelyektől, bérektől, minimálbérektő, nyúgdíjaktól, ösztöndíjaktól, vasútaktól, buszoktól. Itt minden rossz kivéve a foci stadionokat, abból a földön a legkirályabbak, ezt most nem dicséretnek szántam!
2019. okt. 6. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!