Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem lett volna jobb, ha marad...

Nem lett volna jobb, ha marad az iskolaköpeny?

Figyelt kérdés
Oroszországban egyre több suliban visszaállítják az iskolai egyenruhát. Enne oka, hogy amióta 1992-ben megszüntették, folyamatosan nőtt a fegyelmezetlenség és az erőszak az iskolákban. Magyarországon is ez történt az utóbbi 20 évben. Talán mégis csak jó volt az iskolaköpeny, nem? Nekem semmi bajom nem volt vele.
2013. ápr. 4. 18:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Mi köze a fegyelmezetlenségnek az iskolaköpenyhez???

Én is hordtam, semmi bajom nem volt vele, ha kötelező lenne, nyilván a gyerekem is hordaná.

Viszont azzal az indokkal, amivel Hoffmann Rózsa be akarta vezetni, hogy szegénység, különbségek, ápol és eltakarja a különbséget, én nem értek egyet.

Hiába adunk a gyerekekre köpenyt, akkor is látják, ki az, aki nem hoz tízórait, mert nincs rá pénz, vagy nem tudja befizetni a színházat, a kirándulást. Arról nem is beszélve, hogy a köpeny alatt is pontosan látszik, kinek milyen a ruhája...

Ma, amikor a szülők egy része a napi élelmiszert alig tudja megvenni, nem hiszem, hogy feltétlenül plusz költségbe kellene verni őket. Persze ha valamelyik cimbora varrodája épp rááll a köpenyekre, nyilván simán kötelező lesz :(

2013. ápr. 4. 18:50
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség, nem hiszem, hogy pont a köpeny lenne az oka a fegyelmezetlenségnek meg erőszaknak... Ráadásul tutira fel nem vennék semmilyen gagyi köpenyt, meg iskolai egyenruhát. Már az iskolai ünneplőtől is frászt kapok, ha fel kell vennem mert nem csak hogy csúnya, hanem olyan durva anyagból is van, hogy kényelmetlen.
2013. ápr. 4. 19:19
 3/6 anonim ***** válasza:
h.lye ötlet, nincs semmi célja és értelme, vmint a fegyelmezetlenség nem függ össze a ruházattal
2013. ápr. 4. 20:36
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Abban jól el lehetett rejteni a puskát..
2013. ápr. 5. 00:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekünk nem is kellett mindig hordani

(Mondjuk több példány kellett belőle, mert mosni

is kellett)

2013. ápr. 5. 00:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem tök mindegy, hogy van-e köpeny valakin vagy nincsen, akkor is sok dologból ki lehet következtetni az anyagi helyzetét. Mert ugye ott van a cipő, ott vannak az ékszerek, esetleg egy karóra... na meg nem mindegy, hogy valaki egy elnyűtt kis táskát cipel a hátán, vagy valami márkás darab kíséri őt végig a sulin.

Meg ugye ott van az is, hogy a szülő mennyi pénzt ad oda a gyereknek.. pl. itt gondolok a tízóraira. De szóba hozhatnám a kirándulásokat is vagy, amikor elmész a barátaiddal valahova szórakozni. Továbbá gondolom a kollégistáknál is kiütközik, hogy mennyi különbség van egyes családok anyagi helyzete között.

Annak a módját, hogy tudassa egy gyerek a diáktársaival/tanáraival, hogy a szüleinek van mit a tejbe aprítania, köpennyel és köpeny nélkül is meg lehet találni.

2013. ápr. 5. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!