Nem lett volna jobb, ha marad az iskolaköpeny?
Mi köze a fegyelmezetlenségnek az iskolaköpenyhez???
Én is hordtam, semmi bajom nem volt vele, ha kötelező lenne, nyilván a gyerekem is hordaná.
Viszont azzal az indokkal, amivel Hoffmann Rózsa be akarta vezetni, hogy szegénység, különbségek, ápol és eltakarja a különbséget, én nem értek egyet.
Hiába adunk a gyerekekre köpenyt, akkor is látják, ki az, aki nem hoz tízórait, mert nincs rá pénz, vagy nem tudja befizetni a színházat, a kirándulást. Arról nem is beszélve, hogy a köpeny alatt is pontosan látszik, kinek milyen a ruhája...
Ma, amikor a szülők egy része a napi élelmiszert alig tudja megvenni, nem hiszem, hogy feltétlenül plusz költségbe kellene verni őket. Persze ha valamelyik cimbora varrodája épp rááll a köpenyekre, nyilván simán kötelező lesz :(
Nekünk nem is kellett mindig hordani
(Mondjuk több példány kellett belőle, mert mosni
is kellett)
Szerintem tök mindegy, hogy van-e köpeny valakin vagy nincsen, akkor is sok dologból ki lehet következtetni az anyagi helyzetét. Mert ugye ott van a cipő, ott vannak az ékszerek, esetleg egy karóra... na meg nem mindegy, hogy valaki egy elnyűtt kis táskát cipel a hátán, vagy valami márkás darab kíséri őt végig a sulin.
Meg ugye ott van az is, hogy a szülő mennyi pénzt ad oda a gyereknek.. pl. itt gondolok a tízóraira. De szóba hozhatnám a kirándulásokat is vagy, amikor elmész a barátaiddal valahova szórakozni. Továbbá gondolom a kollégistáknál is kiütközik, hogy mennyi különbség van egyes családok anyagi helyzete között.
Annak a módját, hogy tudassa egy gyerek a diáktársaival/tanáraival, hogy a szüleinek van mit a tejbe aprítania, köpennyel és köpeny nélkül is meg lehet találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!