Főiskola vagy egyetem? Melyik a jobb és miért?
most ugyan csak 8.- os vagyok,de a jövőben mindenképp a német nyelvvel szeretnék komolyabbam foglalkozni,az angolt is felveszem majd a gimiben.
Tolmács,fordító- ezek nagyon érdekelnek ,de nemtudom,hogy ehez egyetem vagy főiskola szükséges?
A főiskola is olyan nehéz,mint az egyetem? Ott is annyit kell fizetni,ha valakit nem az állam finanszíroz?
Igazából az alapképzésnél nincs különbség. Akkor van egyetemi diplomád ha mesterképzést is csinálsz.
Az, hogy mennyibe kerül egy félév sok mindentől függ. Szinte minden iskolában más-más összegeket kérnek el, de mire te odajutsz még százszor fognak változtatni a törvényeken, így a mostani állapot számodra nem igazán fontos.
Nem akarlak elkeseríteni, de te mire oda jutsz lassan az egyetemek 400.000ft-ta emelik a tandíjat...
Igazából a cél, az hogy ellehetetlenítsék azt hogy bárki továbbtanuljon és váljon valaki belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!