Kivitelezhető lehetne-e, hogy laptop-on jegyzeteljek òrán (gimi)?
Nem tudok jegyzetelni az óràkon, ès elegem van, hogy folyton fènymàsolnom kell, ès délutàn pótolnom kell a lemaradàsomat.
11. osztàly
Kapásból úgy van beállítva a suliban a rendszer, hogy az 'idegen' IP címmel rendelkező eszközök nem tudnak felcsatlakozni a sulis netre.
Másrészt: a toll kattogása, és a füzet lapozása nem zavaró?
Itt nem a netezésre gondoltam, hanem mondjuk az Angry Birdsre. És lehet arra hivatkozni, hogy te nem szoktál játszani, de ezt pár száz ember is el tudja mondani, amiből látod, hogy nem lenne túl reális a dolog.
Amikor kézzel írsz, akkor nem kattogtatod a tollad folyamatosan (mivel akkor írni sem tudnál) és lapozni se tudsz folyamatosan (mivel írsz). Ez elég gyenge érv volt.
Rajzórán is szeretnéd használni a gépet?
Kicsit "furcsa1 lenne
11.-ben azért ne várj diktálást meg vázlatírást, nekünk csak általánosban volt ilyesmi, elvárás (lenne), hogy mire középsuliba kerülsz, tudjál jegyzetelni.
Mivel diszkalkuliás vagy, ha jól tudom SNI-nek számítasz, ezért lehet hogy sikerül elintézned, bár nincs benne sok logika. A laptopon max. gyorsabban tudsz gépelni, de a lényeget kiemelni akkor se fog menni - márpedig vázlatírás akár érettségin is előkerülhet.
Szerintem inkább próbálj meg megtanulni jegyzetelni, nem lehetetlen, senki sem úgy születik, hogy tudna. :) Használj különféle jeleket, nyilakat, színeket is akár (bár erre szerintem órán nincs idő, viszont otthon segíthet), nyugodtan rövidíts, ahogyan neked tetszik, csak tudd hogy mit mivel jelölsz. :D Ne írj teljes mondatokat, elég csak kulcsszavakat leírnod. Inkább legyen az elején egy kicsit hiányos, aztán max. kiegészíted máséval, de így a tied marad, ha a te logikád szerint épül fel, megtanulni is sokkal könnyebb lesz. :)
" minket csak akkor mikor nem jegyzetelnek hanem játszanak" - :)
Nem hiszem, hogy egy BTMN-es gyerek beilleszkedésén ez sokat segítene.
De ha van róla papírod, akkor beballagsz az iskolába és megkérdezed. Innen mi csak tippelni tudunk.
Egyenlőre itt az a kérdés, hogy egyáltalán engednék-e náluk használni, nem az, hogy zavarná-e a mellette ülő gyereket.
Ezt az iskolának kell eldöntenie, hogy a BTMN tényleg egy olyan fokú betegség, amihez ez a lépés nélkülözhetetlen.
Bár ha eljutottál a 11. osztályig nem hiszem, hogy a laptop olyan fontos lenne.
Meg amúgy sem kell mindent szóról szóra leírni. Előttem is már írták, hogy inkább logikusan építsd fel a jegyzeted. Ez több hasznodra fog válni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!