Ha úgy is tudom, hogy az egyetem végén nem lesz nyelvvizsgám, érdemes elkezdenem?
Angolból alig tudok majd összeszedni középszinten 25%-ot érettségin. De amúgy jó tanuló vagyok, csak egyszerűen nyelvekből nem vagyok jó. Pl.: reál tárgyakból szín jeles vagyok, angolból meg 2-3. Ráadásul az angolt annyira utálom hogyha meglátok egy angolt könyvet vagy szótárat valaki kezében legszívesebben kiszedném a kezéből és mondjuk egy fizika könyvre cserélném, az angolt meg "tűzben elégetném". Egyetlen nyelv amit szivesen megtanulnék az a latin, de az sajnos holt nyelv és azt nem fogadják el, pedig az tetszene.
Sokszor a kémiatanárom rám szokta bízni az óra tartását, mivel úgy gondolja hogy én egy nagyon tehetséges ember vagyok, nagyon dicsér engem mások előtt, és én vagyok a kedvenc diákja.
Amúgy most 11.osztályos gimnazista vagyok, és Biológia-Kémia szakos középiskolai tanárnak tanulok.
Ha ilyen rossz jegyed van angolból,
nem is csodálható,h a kedved az egésztől elment
(ne erőltesd)Majd később hátha megjön hozzá a kedved
Viszont azért egy nyelvet középfokon
csak megtud bárki tanulni(ha nem is ötösre)
Esetleg próbálj meg járni különtanárhoz
(akivel még egyszer átvennétek legalább a középsulis nyelvtant) Ha a kémiát megtudtad tanulni,akkor annyi erővel az angol is fog menni (ha nem is olyan gördülékenyen)
Keress valami jó magántanárt. Pénzbe kerül, de megoldhatod ezt a problémádat. Megszeretteti veled a nyelvet és segít a nyelvvizsgában is.
Am érdemes elkezdened így is az egyetemet. A műszaki tudományok területén szakmailag angol nélkül nem fogsz elérni nagy sikert, de az egyetem elvégzéséhez talán nem szükséges.
Meg már bizonyos egyetemeken nem kötelező a nyelvvizsga sem.
Am annyira nem rossz az az angol. És csak 1 idegen nyelv. Inkább hasznodra válna. De hát te tudod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!