Mi történik ha van igazolatlan hiányzásom gimnáziumban?
Kicsapni 50 igazolatlan hiányzás után lehet csak.
A te esetedben "csak" ez van:
„Ha a tanköteles tanuló igazolatlan mulasztása egy tanítási évben eléri a tíz órát,
az iskola igazgatója értesíti a gyermek tényleges tartózkodási helye szerint illetékes jegyzőt és a gyermekjóléti szolgálatot.”
Viszont ha valóban van eredeti igazolásod, és fel tudod mutatni, akkor nem hiszem, hogy bármi lenne belőle.
de nem fogadja el az osztályfőnök...
szerinted menjek az igazgatóhoz? hol találtad ez a törvénycikkelyt? köszi a segítséget
megtaláltam az iskolánk házirendjét, ezt írja:
"4. Ha a tanköteles tanuló egy tanítási évben 10 óránál többet mulaszt igazolatlanul, az iskola igazgatója hivatalosan értesíti a szülőt, a gyermek lakóhelye szerint illetékes jegyzőt valamint a gyermekjóléti szolgálatot. A jegyző gyámhatóságként eljárva végzéssel felhívja az iskoláztatási támogatás jogosultját a jogkövetkezményekre. Az iskola közreműködik a gyermekjóléti szolgálattal az intézkedési terv elkészítésében, amely a mulasztás okának feltárására fi-gyelemmel meghatározza a tanulót veszélyeztető és az igazolatlan hiányzást kiváltó helyzet megszüntetésével, a tanulói tankötelezettség teljesítésével kapcsolatos, továbbá a gyermek, tanuló érdekeit szolgáló feladatokat."
"iskoláztatási támogatás jogosultját a jogkövetkezményekre"
>ez mit jelent?
Azt jelenti, hogy ha jogosult vagy iskoláztatási támogatásra, akkor elvehetik a hiányzás miatt.
És igen, szerintem mindenképpen menj az igazgatóhoz és mutasd meg neki is az igazolást.
ja értem, akkor ez ilyen családi pótlék, meg ilyesmik, ugye?
de akkor tulajdonképpen nem fog semmi történni(ha nem fogadják el), csak figyelmeztetik a városi jegyzőt, meg a gyermekvédelmiseket?
Ha nem éri el a tíz (igazolatlan) órát,
nincs semmi (cska majd benn lesz a bizidben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!