Abba szeretném hagyni a sulit, de még tanköteles vagyok! Októrbe leszek 16 éves! Mit lehet ilyenkor tenni? Munkahelyem lenne! Normális válaszokat szeretnék! 15L
Nem fognak most szeretni a válaszolók, de van egy lehetőséged. Kérjed, hogy magántanuló lehess, és akkor csak év végén kell bemenned vizsgázni. A tanulói jogviszonyod megmarad, édesanyád kapja utánad a családi pótlékot, de szabadidődben azt csinálsz, amit akarsz.
De én is azt mondom, gondold meg kétszer is.
Mielőtt abbahagyod a sulit, gondold át alaposan. Lassan már érettségivel sem tudnak elhelyezkedni az emberek, nemhogy iskola nélkül.
Ülj le, és gondold át, mit szeretnél tenni, ha felnőtt leszel. Iskola nélkül maximum WC-t mehetsz pucolni, bár már takarítónőnek is érettségit kérnek. Biztos vagy benne, hogy fiatal, huszonéves lányként majd WC-t akarsz takarítani? (Minden tiszteletem a takarítónőké, félre ne értsétek, de akkor sem egy álom meló.)
Most azt gondolod, hogy a suli felesleges, utálod, tojsz rá. Lehet, hogy az neked. De csak 3 éved van hátra. Ha ezt a 3 évet végig csinálod, kapsz egy normális melót.
Lehet, hogy tényleg anyukádnak akarsz segíteni, de ezzel nem azt teszed. Lehet, hogy most kapsz egy kis melót, de mi lesz 2 év múlva? Akkor majd anyukád tart el? Szerintem ő azért dolgozik, él, hogy neked jobb legyen. Nem azért, hogy elszúrd.
Hogy fogsz így párt találni magadnak? Ott fogsz égni, hogy még a 10 osztályt sem tudtad elvégezni.
Jól gondold át ezt a döntésed, mert egy életre szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!