Meddig tanköteles a gyermek?
Figyelt kérdés
Nekem van egy 17-éves fiam, aki most 10-es és nagyon nem akar tanulni, időben elengedem a suliba és folyton elkésik, vagy önhatalmúlag eljön az utolsó óráról. Sokat beszéltem már vele erről a dologról, hogy fontos a tanulás de őt nem érdekli nem akar tanulni. A suliból hívtak, hogy 16 óra igazolatlanja van és jelenteni fogják a gyámügyre és engem is értesíteni fognak levélben. Nem tudom meddig lehet ezt a dolgot tartani, de én úgy érzem, hogy ez egyre terhesebb számomra, az állandó harc a gyerekkel és mindhiába mert teljesen ellenáll. Dolgozni szeretne, de tudom, hogy ez is nehéz dió lenne hisz nekünk is elég nehéz elhelyezkedni, nemhogy egy kiskorú szakképzetlen gyereknek. Kérem válaszoljatok, de csak olyanok válaszát kérném aki nem okoskodik hanem a kérdésre válaszol. Köszönöm.2013. febr. 15. 14:33
1/2 anonim válasza:
Úgy tudom, rá a 18 éves korhatár vonatkozik a tankötelességet illetően.
2/2 anonim válasza:
Még annyit: nem próbáltátok magántanulói státuszba tenni? Így nem kell mindennap bejárnia, de le kell vizsgáznia a tárgyakból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!