Gundel vagy Giorgio Perlasca? Szakács, Cukrász vagy vendéglős?
Hát párom azért választotta a szakácsot, mert abban nagyobb az előbbrelépés, sokszínűbb a munka (állítólag a cukrászat eléggé unalmas tud lenni). Egyébként a szakácsok is tanulnak cukrászatot, de a cukrászok nem tanulnak szakácskodni. Vagy mi. Érted :)
Vendéglős meg azért ne, mert akkor inkább úgy csináld, hogy majd később elvégzel a munka mellett levelezőn vagy valamin egy vendéglátás-turizmust, és azzal diplomát is szerzel. Ami többet is ér.
Remélem segítettem :)
Ez hülyeség már bocsika az előttem szólonak. Én a Gundelbe járok, vendéglősnek tanulok.
Én mindenképpen a Gundelt ajánlom, ha már vendéglátó suli, mert Budapesten ez a legjobb. De a vendéglősről mindenképpen lebeszélnélek, mert 1 nagy rakás trágya. Nem fogsz tudni elhelyezkedni vele, főleg azért mert ez egy új képzés, nem ismeri senki, majd 10 év mulva talán jo lesz már és fog érni valamit.
A szakácsoknak nem cukrászkodniuk kell én nem így fogalmaznék. Egy szakácsnak meg kell tudnia csinálnia az éttermi meleg tésztákat, amik ugyan ugy adhatok ételeknek. Például a turogomboc, nagyon sokan nem éppen desszertként gondolnak rá, de mégis az. A mágjarakást nem fogja a cukrász megcsinálni amikor azt 1 szakácsnak kell.
Amúgy szerintem ha van kézügyességed és kreatív is vagy akkor cukrásznak menj, de ha nincs akkor mindenképp szakácsnak
de a lényeg az, hogy a Gundelbe, mert a tanárok nagyon jók és sokat tudsz tanulni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!