Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan működik a szakdolgozat...

Hogyan működik a szakdolgozat írás? Mennyi időd van rá, milyen és mennyi segítséget adnak, használhatsz?

Figyelt kérdés

Minden érdekel, ugyanis még előtte állok, és nem sok elképzelésem van róla.. :)

Érdekel nektek hogy volt, mennyit "szenvedtetek" vele?

Adnak témákat, vagy teljes mértékben rádbíznak mindent? Mikor tudom meg miről írhatok? Terjedelemre mennyi a minimum? Mikor lehet elkezdeni és mennyi időt adnak rá, mik a kikötések? Hogyan osztályozzák és mit befolyásol az eredmény?

10000000... köszi :)

jah, másodéves vagyok turizmus-v.látás szakon, KJF :)

2009. szept. 10. 15:02
 1/3 A kérdező kommentje:

És még annyit: milyen hangvételűnek kell lennie? Sajátos vagy inkább tudományosabb? Vagyis az addig tanultakat kel összegezni, és kissé tanító módon kell visszaadni, vagy források alapján jellemezni?

köszönöm

2009. szept. 10. 15:49
 2/3 anonim ***** válasza:
Huh... én már jó rég irtam a szakdogámat, pont a Kodolányiba. Leirom nálunk hogy volt, de lehet hogy azóta már változtattak pár dolgon (2006) Második évben kihirdetik a szakdoga témákat kb ötven-hatvan db-ot, abból lehet választani. Lehetőleg olyat válassz ami a szakirányoddal egyezik, de az se baj ha nem, én is teljesen más témát választottam. Le kell adni hogy melyiket választod, majd később kihirdetik hogy melyik témának ki lesz a konzulense. Evvel a konzulenssel fel kell venned a kapcsolatot, és addigra már ki kell találnod hogy mi legyen a szakdogád cime és alcime. Ezt cimet a konzulens és a tanszekvezető elbirálja és ha nem tetszik nekik akkor új cimet kell kitalálnod. Plussz még a konzulens kér egy rövid 1-2 oldalas vázlatot hogy hogy képzeled a szakdogád felépitését. Ezeket el kell neki küldeni, vagy fogadóórákat is szoktak tartani és ott meg lehet beszélni. Nem mindegyik konzulens tart fogadóórát, van amelyikkel csak emailben lehet konzultálni. Tehát ha mindent rendben talál akkor elkezdheted az irást. Közben kérdezhetsz tőle és ő válaszol hogy jó-e amit irsz, érdemes-e ezt-azt beleirni. A szakdogának általában min. 40 oldalasnak kell lennie a mellékletek nélkül, de jó ha több ennél, de ne legyen 70 oldalas sem. Árprilis körül kell leadni a szakdogákat (pontos dátumra nem emlékszem). Erre kapsz egy eredményt, amit majd a szóbeli vizsgán meg kell védened. A védés abból állt hogy belekérdeznek hogy ezt-azt amit irtál hogyan gondolod, miért gondolod úgy, stb., tehát ki kell fejtened pár mondatban. A lényeg hogy lássák hogy tisztában vagy azzal amit irtál és nem más irta helyetted, vagy valami könyvből másoltad ki hanem a te szavaid azok. És ezt is osztályozzák végül. A szakdolgozatnak egy kutatásnak vagy vizsgálatnak kell lennie ez amire felépül az egész téma. A vége meg egy összegzés ami a te saját meglátásodat kell hogy tartalmazza a kutatással kapcsolatba. Tehát ne legyen benne sok leirás, és szeretik az egyediséget ha valami újjat viszel bele. A legjobb ha elmész a Kodolányi könyvtárába Székesfehérváron és ott beleolvasol régi szakdogákba, onnan sok ötletet tudsz meriteni, és sok segitséget adnak. Hazavinni nem lehet, csak ott olvashatod.
2009. szept. 30. 13:02
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszodat! Akkor lassan várhatom a listát :) remélem megbirkózom vele :)
2009. szept. 30. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!